Ο κορονοϊός αυτή τη στιγμή πλήττει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη. Ενώ όλες οι χώρες οδηγούνται σε περιοριστικά μέτρα για την εξάπλωση του ιού, θα χρειαστεί αντίστοιχα να πάρουν μέτρα και για τις δραματικές επιπτώσεις του στην οικονομία. Στην παρούσα φάση, προκειμένου να μην σταματήσει κάθε είδους οικονομική δραστηριότητα, η τηλεργασία είναι η μόνη λύση. Είναι όμως οι ψηφιακές ικανότητες των επιχειρήσεων και κυρίως των εργαζομένων τέτοιες που θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στην πρόκληση;

Η ανάγκη λοιπόν για ψηφιακό μετασχηματισμό είναι επιβεβλημένη. Με τον όρο ψηφιακό μετασχηματισμό εννοούμε την αξιοποίηση από επιχειρήσεις και εργαζομένους όλων των δυνατοτήτων που προσφέρουν το διαδίκτυο, τα ψηφιακά μέσα και οι νέες τεχνολογίες. Ωστόσο για να λειτουργήσει απαιτείται εκπαίδευση.

Οι πιο βασικές τεχνολογίες του ψηφιακού μετασχηματισμού είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι υπηρεσίες κινητής τεχνολογίας, η ανάλυση δεδομένων , οι τεχνολογίες cloud,η τρισδιάστατη εκτύπωση, η ρομποτική και η αυτοματοποίηση, η τεχνητή νοημοσύνη, το διαδίκτυο και η κυβερνοασφάλεια.

Οι εργαζόμενοι για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις νέες ανάγκες της αγοράς, πρέπει να είναι εξοικειωμένοι με την ψηφιακή πραγματικότητα και τις δυνατότητες που προσφέρει. Επίσης, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να αποκτήσουν τις κατάλληλες γνώσεις, δεξιότητες και υποδομές για να δημιουργήσουν το κατάλληλο έδαφος για τους εργαζόμενους.

Καθώς λοιπόν οι ανάγκες μας επιβάλουν να προσαρμοστούμε σε μια νέα πραγματικότητα και να εξοικειωθούμε με τις ψηφιακές τεχνολογίες, ήρθε η ώρα να αποκτήσουμε τις γνώσεις και να εξελίξουμε τις δυνατότητες που μας προσφέρει η ψηφιακή τεχνολογία.

Αυτές τις μέρες που όλοι μένουμε σπίτι και ζούμε με το φόβο του κορονοϊού, ερχόμαστε αντιμέτωποι με πολλές σκέψεις γύρω από όλους τους τομείς της ζωής μας και προβληματιζόμαστε…Ωστόσο, μέσα από όλο αυτό μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι και να εξελιχθούμε πνευματικά, ψυχικά, επαγγελματικά και τεχνολογικά. Ίσως είναι η ευκαιρία να γίνουμε καλύτεροι και να σκεφτούμε ότι μέσα από το αρνητικό πάντα μπορούμε να βρούμε και κάτι θετικό.  Άρα, πλέον μένουμε σπίτι και εκπαιδευόμαστε απο το σπίτι!

Αν θέλετε να αναπτύξετε δεξιότητες ψηφιακής τεχνολογίας μπορείτε να παρακαλουθήσετε  το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης της eurotraining ακολουθώντας τον σύνδεσμο  ΕΔΩ

StayingHome_E-Learning_icon