Το λούσιμο των μαλλιών είναι μια σχεδόν καθημερινή ανάγκη προσωπικής υγιεινής. Στο μυαλό όλων μοιάζει με μια απλή διαδικασία, που δε χρειάζεται καμία γνώση, ωστόσο, εκεί ενυπάρχει και η μεγάλη παγίδα! Οι περισσότεροι αγνοούν βασικές ανάγκες της τρίχας, η οποία ως μη ζωντανός ιστός, δεν έχει μηχανισμούς αυτοίασης σε περιπτώσεις βλαβών κι έτσι πολύ συχνά η τρίχα καταστρέφεται από μικρές κακές συνήθειες.

Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και σώστε τα μαλλιά σου!

1.Χτένισε τα μαλλιά σου πριν λουστείς.
Η τρίχα σου θα καθαριστεί πιο εύκολα και θα χτενιστεί χωρίς δυσκολία μετά το λούσιμο, αποφεύγοντας τον κίνδυνο να σπάσει.

2.Διάλεξε το σωστό σαμπουάν
Ένα συνηθισμένο λάθος είναι η επιλογή σαμπουάν που δεν ταιριάζει στον τύπο των μαλλιών μας (κανονικά, λιπαρά, ξηρά) και στην υφή της τρίχας (λεπτή, χοντρή, μέτρια, σπαστή, ίσια κτλ). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η τρίχα να φθείρεται, να φριζάρει, να αφυδατώνεται, να γίνεται πιο λιπαρή κ.ο.κ. Μην κάνεις το λάθος, λοιπόν, να επιλέγεις σαμπουάν βάσει του αρώματός του!

3.Λούσου με χλιαρό νερό.
Το χλιαρό νερό δεν επηρεάζει το ph του τριχωτού της κεφαλής. Αντίθετα, το καυτό, που συνήθως επιλέγουν οι περισσότεροι, ανοίγει το περιτρίχιο επιτρέποντας τη διαφυγή των πρωτεϊνών κερατίνης και κάνοντας τα μαλλιά να χάνουν σταδιακά το χρώμα και τη λάμψη τους.

4.Βρέξε καλά τα μαλλιά σου πριν βάλεις το σαμπουάν.
Βοηθάς στην αποτελεσματικότητα του σαμπουάν!

5.Μη βάζεις conditioner ως τη ρίζα.
Το conditioner μπαίνει από τη μέση της τρίχας έως και τις άκρες. Η ρίζα, μετά το λούσιμο, θα ανακτήσει την ενυδάτωσή της από το σμήγμα που θα παραχθεί από το δέρμα του κρανίου, σε αντίθεση με τις ρίζες που δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα.

6.Ξέπλυνε καλά τα μαλλιά σου.
Μην τα ξεπλένεις βιαστικά, αφήνοντας υπολείμματα σαμπουάν.

7.Απόφυγε το καθημερινό λούσιμο.
Τα μαλλιά έχουν το δικό τους, φυσικό έλαιο, το οποίο απομακρύνεται από τα συνεχή λουσίματα. Το αποτέλεσμα είναι η τρίχα να αφυδατώνεται, να σπάει εύκολα και να χάνει την ελαστικότητά της.

Εάν θέλεις να μάθεις όλα τα μυστικά κομμωτικής, εγγράψου τώρα στην ειδικότητα Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης του ΙΕΚ Eurotraining και απόκτησε τον τίτλο του επαγγελματία Hair Stylist δίπλα στους πλέον καταρτισμένους επαγγελματίες.