Παρασκευή, ώρα να οργανώσεις τις εξόδους του Σαββατοκύριακου!
Προλαβαίνεις!

Παρασκευή, 12 Απριλίου
karatzoglou_eurotraining
Live
Βίκυ Καρατζόγλου
Χώρος: Σταυρός του Νότου
Ημέρες: Παρασκευή 12& 19 Απριλίου, 22.30

H Βίκυ Καρατζόγλου, από τις νεότερες και πιο αναγνωρίσιμες φωνές με λαϊκή χροιά, μετά τις εμφανίσεις με την Ελευθερία Αρβανιτάκη και τον Γιάννη Κότσιρα, ξεκινά τον Απρίλιο τις προσωπικές της παραστάσεις στο Club του Σταυρού του Νότου.

Ένα πρόγραμμα της Μαργαρίτας Μυτιληναίου σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ασπιώτη, ένα παζλ με «κομμάτια» από τη δισκογραφία της, αγαπημένα τραγούδια και προτάσεις μέσα από τις προσωπικές της αναφορές, ένα παζλ που σχηματίζει εικόνες με τις οποίες θα ταυτιστούμε και θα τραγουδήσουμε παρέα.

Σάββατο, 13 Απριλίου
ballet_rigos_eurotraining
Χορός
Από τη Ρωσία με αγάπη – Τρίπτυχο χορού Στραβίνσκι
Η ιεροτελεστία της άνοιξης / Το τραγούδι του αηδονιού / Οι γάμοι
Χώρος: Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ημέρες και ώρες: 6, 7, 10, 13, 19, 21 Απριλίου, 20.00 (Κυριακές 18.30)

Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει το μοναδικό τρίπτυχο χορού Από τη Ρωσία με αγάπη, φέρνοντας στη σκηνή της Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος τρία σπουδαία μπαλέτα του Ίγκορ Στραβίνσκι. Πρόκειται για τα έργα Η ιεροτελεστία της άνοιξης, Το τραγούδι του αηδονιού και Οι γάμοι, σε χορογραφίες Δάφνι Κόκκινου, Μάρκο Γκαίκε και Κωνσταντίνου Ρήγου. Από τις 6 Απριλίου και για έξι παραστάσεις στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο Ίγκορ Στραβίνσκι επηρέασε βαθύτατα τη μουσική πρωτοπορία των πρώτων δεκαετιών του προηγούμενου αιώνα και συνέβαλε αποφασιστικά στις μουσικές εξελίξεις του 20ού αιώνα. Η προσωπική του διαδρομή πέρασε από πολλές φάσεις και αν κάτι τη χαρακτηρίζει είναι ακριβώς η στιλιστική της ποικιλομορφία. Ο συνθέτης έγινε παγκόσμια γνωστός μέσα από μια σειρά μπαλέτων για τα οποία συνέθεσε τη μουσική. Τα μπαλέτα αυτά υπήρξαν καρποί της δημιουργικής του συνεργασίας με τον ιμπρεσάριο Σεργκέι Ντιάγκιλεφ, ο οποίος στο Παρίσι δημιούργησε τα Ρωσικά Μπαλέτα, συνεργαζόμενος με ορισμένους από τους πλέον ταλαντούχους Ρώσους καλλιτέχνες, οι οποίοι ζούσαν και εργάζονταν μακριά από την πατρίδα τους.

Κυριακή, 14 Απριλίου
takim_eurotraining
Live
Δύο Κυριακές με τους «Τακίμ»
Ελευθερία Αρβανιτάκη
Παναγιώτης Λάμπουρας
Χώρος: Σταυρός του Νότου
Ημέρες και ώρες: Κυριακές 14 & 21 Απριλίου, 21.00

Η Ούμ Καλσούμ και η Φαϊρούζ συναντούν τον Μανώλη Αγγελόπουλο και τον Στέλιο Καζαντζίδη.
Από τη Φολέγανδρο και το Ζαγόρι μέχρι την Πόλη και τη Σμύρνη.
Από «Σμυρνέικα τραγούδια» μέχρι «Τραγούδια Αρμένικα» για «βράδια εργένικα» και όχι μόνο…”

Ένα μουσικό ξεφάντωμα με το εκρηκτικό ρεπερτόριο των ΤΑΚΙΜ να συναντά το λαϊκό-ρεμπέτικο και έντεχνο ελληνικό τραγούδι σε ένα τρίωρο πρόγραμμα γεμάτο μουσικές εκπλήξεις.

Μια μεγάλη παρέα, οι ΤΑΚΙΜ, παίζουν, τραγουδούν και διασκεδάζουν επί σκηνής μαζί με τους φίλους τους, με αφετηρία το γνώριμο δυναμικό ήχο τους και όλα αυτά που μας ενώνουν.