Social Media, δύο λέξεις, έναν ολόκληρος «πλανήτης» με ανεξάντλητους πόρους! Έχουν μπει στη ζωή μας ως ισχυρή παρουσία την τελευταία δεκαετία και κατακτούν ολοένα και περισσότερα πεδία.

Ο κόσμος των Social Media είναι ένα παράθυρο, που εάν ξέρουμε να το ανοίγουμε με το σωστό τρόπο, μπορεί να μας προσφέρει από στιγμές διασκέδασης και χαλάρωσης μέχρι σημαντικές επαγγελματικές ευκαιρίες. Ο κλάδος του Digital Marketing αναπτύσσεται συνεχώς δίνοντας μια νέα πνοή στον κλάδο της διαδικτυακής διαφήμισης και προσφέροντας αμέτρητους τρόπους προώθησης, για budget όλων των μεγεθών. Έτσι, το ευχάριστο scroll down και το ενημερωτικό uploading γρήγορα μετατράπηκε σε μια βιομηχανία που έχει αλλάξει τη ρότα του εμπορίου στον παγκόσμιο χάρτη.

Το Instagram τον τελευταίο χρόνο τείνει να αναδειχτεί σε μια εξίσου μεγάλη δύναμη με το Facebook, μετρώντας δισεκατομμύρια fans που είτε αγαπούν να ποζάρουν είτε κερδίζουν τον τίτλο του Instagrammer και μαζί μερικές χιλιάδες ευρώ (ή και δολαρίων!).

Μέχρι να καταταχθείς κι εσύ στην προαναφερθείσα κατηγορία, ακολούθησε 7 μαγικά tips για να κάνεις το Instagram Account σου αξιοζήλευτο.

1. Αναζήτησε το φυσικό φως. Το φως και ο τρόπος με τον οποίο το διαχειρίζεσαι κατά τη λήψη της φωτογραφίας είναι σημαντικός σύμμαχος για το τελικό αποτέλεσμα. Απόφυγε το flash και προτίμησε τις φυσικές πηγές φωτός. Εάν δε μπορείς να βγάλεις τη φωτογραφία σε εξωτερικό χώρο, πήγαινε κοντά στο παράθυρο. Ακόμη και τη νύχτα, τα φώτα του δρόμου ή μιας λάμπας θα δώσουν ένα πολύ ατμοσφαιρικό ύφος.

2. Διάλεξε τη σωστή ώρα. Οι φωτογράφοι αγαπούν -και όχι άδικα- τη «golden hour», τη στιγμή λίγο μετά την ανατολή ή λίγο πριν τη δύση, όταν το φως είναι χαμηλά στον ορίζοντα. Αυτό το φυσικό «φίλτρο» κάνει κάθε φωτογραφία να φαίνεται υπέροχη! Εάν πάλι φωτογραφίζεις το μεσημέρι, τα σύννεφα είναι φίλοι σου! «Φιλτράρουν» το φως του ηλίου και δημιουργούν ένα soft, κολακευτικό αποτέλεσμα.

3. Ακολούθησε τη Μέθοδο των Τριών. Η Μέθοδος των Τριών κάνει ξανά εμφάνιση στη ζωή σου, αλλά αυτή τη φορά δε συνοδεύεται από διαγώνισμα! Αντιθέτως, μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις τις φωτογραφίες σου συμμετρικές και με αρμονική απεικόνιση. Χώρισε την εικόνα σου με πλέγμα 3 × 3 και ευθυγράμμισε τα αντικείμενα κατά μήκος των γραμμών του πλέγματος. Η φωτογραφία σου θα αποκτήσει προοπτική, αρμονία και περισσότερο ενδιαφέρον!

4. Σκέψου τη γωνία λήψης. Οι περισσότεροι κρατούν το κινητό γύρω από το πεδίο των ματιών τους και πατούν το κουμπί. Εσύ, εάν θέλεις να βγάλεις ενδιαφέρουσες, διαφορετικές φωτογραφίες, μην το κάνεις. Παίξε με την οπτική σου γωνία, προσπάθησε να φωτογραφίσεις από ψηλά ή χαμηλά, ακουμπώντας στο έδαφος ή ανεβαίνοντας σε κάποια καρέκλα (με προσοχή πάντα!). Το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα πιο artistic.

5. Φρόντισε το κάδρο σου. Υπάρχει η εντύπωση πως κάνοντας εστίαση στο αντικείμενο που θέλουμε να τονίσουμε, του δίνουμε περισσότερη έμφαση. Αν δοκιμάσεις όμως να αφήσεις χώρο γύρω από το σημείο το οποίο θέλεις να τονίσεις, θα δεις πως θα έχει πολύ περισσότερο ενδιαφέρον από τη μεγέθυνση. Σε αντίθεση με μια επαγγελματική κάμερα με ρυθμιζόμενο φακό, η κάμερα του τηλεφώνου μεγεθύνει, μειώνοντας το οπτικό πεδίο, κάνοντας, στην πραγματικότητα, περικοπή της εικόνας. Αυτό μπορεί να περιορίσει τις επιλογές για επεξεργασία αργότερα, και έτσι να χάσεις ενδιαφέροντα στοιχεία. Αντ’ αυτού, πάτησε απλώς το θέμα της φωτογραφίας ή το εστιακό σημείο για να εστιάσει η κάμερα.

6. Πρόσθεσε βάθος. Το να εστιάσεις στο βασικό θέμα της φωτογραφίας είναι εύκολο, είτε αυτό πρόκειται για ένα όμορφο πρόσωπο, είτε για ένα λαχταριστό κομμάτι πίτσα. Οι φωτογραφίες, όμως, που περιλαμβάνουν επίπεδα (γνωστό και ως layering), με μοτίβα και αντικείμενο τόσο σε πρώτο πλάνο όσο και στο background, γίνονται αυτόματα πιο ενδιαφέρουσες γιατί έχουν βάθος.

7. Να είσαι δημιουργικός. Ο κόσμος των Social Media θέλει δημιουργικότητα και φαντασία. Είναι τόσες οι επιρροές και οι τάσεις, που εύκολα μπαίνει κανείς στην «παγίδα» της αναπαραγωγής. Μείνε μακριά από το κλισέ και δημιούργησε τις δικές σου εικόνες, που αντιπροσωπεύουν την προσωπικότητα και το πνεύμα σου!

Αν ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερα για τα Social Media που είναι το επάγγελμα του μέλλοντος, επικοινώνησε στο 210-3606086 για Αθήνα, στο 2310508410 για Θεσσαλονίκη, στο 2421091390 για Βόλος ή δείτε ΕΔΩ.