Goods from Fruits- Μάθε όλα τα μυστικά του πολύχρωμου κόσμου των φρούτων

Τρως φρούτα; Συγχαρητήρια, κάνεις στον εαυτό σου ένα ανεκτίμητο δώρο σωματικής και πνευματικής ευεξίας.
Δεν τρως φρούτα; Διάβασε τις παρακάτω γραμμές και κάνε μια βόλτα στο μανάβικο της γειτονιάς.

Ζουμερά, σε διάφορα σχήματα, υπέροχα χρώματα, αρώματα που θυμίζουν καλοκαίρια με αλάτια στα μαλλιά και χειμώνες με μαμαδίστικες αγκαλιές.
Φρούτα.
Ο κόσμος των φρούτων είναι μαγικός και εάν τον εκτιμήσεις, εκτός απο τη γευστική απόλαυση που είναι μοναδική και τεράστιας ποικιλίας, θα κερδίσεις αμέτρητα οφέλη. Ο πλούτος τους από βιταμίνες και μέταλλα συμπληρώνεται από τα πολύτιμα φυτοχημικά συστατικά και έτσι μια δροσιστική χρωματιστή μπουκιά γίνεται ο “σωτήρας” σου από τις ελεύθερες ρίζες, το οξειδωτικό στρες, το γήρας του δέρματος, την κακή διάθεση, τα προβλήματα του εντέρου και τη σωστή διοχέτευση του σακχάρου στο αίμα. Εάν αναρωτιέσαι ποια είναι η ιδανική ημερήσια ποσότητα προς κατανάλωση, η σωστή απάντηση είναι 5 μερίδες. Και εάν αναρωτιέσαι ξανά πώς υπολογίζεται μια μερίδα φρούτων, αυτή ορίζεται ως ένα φρούτο μεσαίου μεγέθους, ½ φέτα καρπούζι ή ένα ποτήρι φρέσκου χυμού.

Ως πηγή ενέργειας και ευεξίας, κάθε ξεχωριστή μπουκιά αποτελεί έναν διαφορετικό θησαυρό με κάθε φρούτο να προσφέρει διαφορετικά οφέλη στον οργανισμό. Η σοφία της φύσης τα “προίκισε” με χρώματα, που εκτός από ομορφιά, αποτελούν ένα ενδεικτικό χαρακτηριστικό της “ομάδας ευεργεσιών” στην οποία ανήκουν κι έτσι, το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να συνδυάσεις τα διαφορετικά τους χρώματα και να φτιάξεις ένα μπωλ γεμάτο ζωή!

Κόκκινο Χρώμα: Η πηγή του κόκκινου χρώματος είναι το λυκοπένιο και οι ανθοκυανίνες, στοιχεία που εξασφαλίζουν στα κόκκινα φρούτα αντιγηραντικές, λιποδιαλυτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες, μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και βοηθούν στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.
Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν: κεράσια, βατόμουρα, κόκκινα σταφύλια, ρόδι, φράουλες, τομάτα.

Πορτοκαλί Χρώμα: Η πηγή του πορτοκαλί και του κίτρινου χρώματος των φρούτων είναι τα καροτενοειδή. Πλούσια σε βιταμίνη Α, C και φυλλικό οξύ βοηθούν στην ακμή, την πρόληψη των ρυτίδων, την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού και της όρασης.
Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν: πορτοκάλια, λεμόνια, μανταρίνια, ροδάκινα, βερίκοκα, ανανάς, πεπόνι, καρότα.

Πράσινο Χρώμα: Η πηγή του πράσινου χρώματος είναι η χλωροφύλλη. Τα πράσινα φρούτα εμπεριέχουν φυλλικό οξύ, κάλιο, ασβέστιο και ινδόλες, στοιχεία που προστατεύουν τον οργανισμό από αρκετούς τύπους καρκίνου.
Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν: κολοκυθάκια, φασολάκια, σπανάκι, μπρόκολο, σπαράγγια, μαρούλι.

Λευκό Χρώμα: Η πηγή του λευκού χρώματος είναι οι ανθοξανθίνες. Τα λευκά φρούτα περιέχουν αλλικίνη, ορυκτό κάλλιο και φυτικές ίνες που τονώνουν την ανοσοποιητική δραστηριότητα, τη μείωση της χοληστερίνης και βοηθούν στον καρκίνο του προστάτη.
Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν: μπανάνα, αχλάδι, πατάτα.

Μωβ Χρώμα: Η πηγή του μωβ χρώματος είναι οι ανθοκυανίνες. Όσο πιο έντονο είναι το χρώμα του φρούτου, τόσο υψηλότερη είναι η συγκέντρωση των ανθοκυανίνων. Τα μωβ φρούτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου, των καρδιακών παθήσεων και της νόσου Alzheimer.
Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν: δαμάσκηνα, βατόμουρα, σταφίδα, σταφύλια.

Θρεπτικά, λαχταριστά, υπέροχα! Τα φρούτα είναι πηγή ζωής αλλά και έμπνευσης καθώς εκτός όλων των υπολοίπων μπορούν τα λειτουργήσουν ως υπέροχος “καμβάς” γλυπτικής. Το Carving Φρούτων είναι μια τέχνη, στην οποία οφείλουμε τα θεαματικά βρώσιμα γλυπτά που κοσμούν επίσημα τραπέζια ιδιαίτερων περιπτώσεων, καλών ξενοδοχείων και gourmet εστιατορίων και τα τελευταία χρόνια αποτελεί μεγάλη τάση.
Εάν θέλεις να μάθεις όλα τα μυστικά, πάρε μέρος στο επόμενο Σεμινάριο Carving Φρούτων και Λαχανικών.