Μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το sushi!
Το sushi έχει υποστεί μια περίοδο άνθησης ! Με έμφαση στις παραδοσιακές τεχνικές μαγειρέματος και τα φρέσκα υλικά το sushi έχει γίνει εξίσου δημοφιλές ως επιλογή καριέρας για αποφοίτους ΙΕΚ Μαγειρικής.
Η Λιχουδιά της Ιαπωνικής κουζίνας έχει κάποια μυστικά που θα σας βοηθήσουν να την απολαύσετε ..
Δείτε παρακάτω μερικά χρήσιμα tips από διάσημους Sushi Chef !
Chef Masaharu Morimoto,
- Μη βάζετε wasabi απευθείας στη σάλτσα σόγιας σας. Ο σεφ του sushi έχει ήδη τοποθετήσει την κατάλληλη ποσότητα wasabi για τα ψάρια στο nigiri.
- Βάλτε το nigiri σας στη σάλτσα σόγιας από την πλευρά του ψαριού προς τα κάτω – διαφορετικά, το ρύζι μπορεί να καταρρεύσει.
- Τρώτε nigiri σε ένα δάγκωμα για να απολαύσετε την τέλεια αρμονία των ψαριών, του ρυζιού και του wasabi. Εάν δαγκώνετε τη μέση, το υπόλοιπο θα χαθεί.
- Απολαύστε το επιτραπέζιο τζίντζερ ως καθαριστικό ουρανίσκο.
- Μην τρώτε το τζίντζερ με το ίδιο δάγκωμα όπως το nigiri.
Tim Archuleta chef/co-owner of ICHI SushiTim Archuleta, Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια:
- Μην περιμένετε ένα γρήγορο γεύμα στο μπαρ sushi. Το sushi μπαρ είναι ο χώρος για τους ανθρώπους να απολαμβάνουν sushi.Πάρτε το χρόνο σας και απολαύστε την αλληλεπίδραση με τον σεφ.
- Μην ρωτάτε τι είναι φρέσκο σήμερα. Μερικά ψάρια ψύχονται καλά. Εάν τα ψάρια έρχονται από την Ιαπωνία, περνάει από έναν μεσίτη και το FDA και αποστέλλεται σε έναν προμηθευτή. Θα μπορούσε να είναι δύο έως τρεις ημέρες από τότε που αλιεύθηκε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι φρέσκο. Αναρωτηθείτε ποια είναι η εποχή και από πού προέρχονται.
- Μην ρωτάτε πού ή πώς ένας chef εκπαιδεύτηκε. Μην υποθέτετε αν ο chef δεν είναι Ιάπωνας ότι δεν ξέρει sushi. Κανείς δεν θα το ρωτούσε σε ένα γαλλικό ή ιταλικό εστιατόριο.
- Τρώτε με τα δάχτυλα. Τα Chopsticks είναι κατάλληλα, αλλά θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με τον τρόπο που τα χρησιμοποιείτε. Δεν θα εκτιμήσετε τη θερμοκρασία ή την υφή αν δεν χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας.
Executive Sushi Chef Jiro Kobayashi, Roku, West Hollywood
- Μη σβήνετε το sushi σε σάλτσα σόγιας. Εξουδετερώνει τη γεύση του ψαριού. Βεβαιωθείτε ότι απλά βυθίζετε, αντί να μουσκεύετε, τα ψάρια. Επίσης, οι άνθρωποι συχνά κάνουν το λάθος να προσθέτουν πάρα πολύ wasabi στη σάλτσα σόγιας τους και γίνεται μια πάστα. Για να αποφύγετε αυτό, ο sushi Kobayashi συνιστά να τοποθετήσετε λίγο wasabi κατευθείαν στο sushi, στη συνέχεια βυθίζοντας το σε σάλτσα σόγιας.
- Πίνετε κάτι παραδοσιακό με sushi. Αυτό σημαίνει σακέ, μπύρα ή πράσινο τσάι.
Εάν θέλεις να ανακαλύψεις όλα τα μυστικά και τις τεχνικές της Ιαπωνικής Κουζίνας, έλα στο επόμενο σεμινάριο και μάθε δίπλα στους πλέον καταρτισμένους επαγγελματίες!