Τι θα μάθω στο «Σεμινάριο Sushi» της EUROTraining;
Το Sushi κρύβει πολλά μυστικά, τα οποία αφορούν τόσο στην παρασκευή και την εκτέλεση, όσο στις τεχνικές και στην επιλογή των υλικών. Στο Σεμινάριο Sushi αρχικά θα μυηθείς στην Ιαπωνική κουζίνα, προκειμένου να καταλάβεις εις βάθος τη φιλοσοφία της. Στη συνέχεια, με μια σειρά θεωρητικών μαθημάτων και εργαστηρίων πρακτικής εξάσκησης, θα διδαχθείς τα είδη ρυζιού και τον τρόπο παρασκευής τους (Gohanmono), τις τεχνικές φιλεταρίσματος ψαριού, τις τεχνικές κοπών και τυλίγματος, τη μέθοδο μαγειρέματος σε ατμό (Mushimono) και βρασμό (Nimono), την τεχνική τηγανίσματος (Agemono), τα κριτήρια επιλογής της πρώτης ύλης και τον τρόπο στησίματος και παρουσίασης του πιάτου (Food Styling).
Στο Σεμινάριο Sushi θα εξοικειωθείς με τις βασικές αρχές και τεχνικές που επικρατούν στην Ιαπωνική κουζίνα και θα αποκτήσεις τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να προετοιμάζεις Sushi σε επαγγελματικό επίπεδο. Οι επαγγελματικές κουζίνες της Eurotraining θα σου δώσουν την ευκαιρία να μάθεις τις τεχνικές και τα μυστικά του Sushi και να εξασκήσεις όλες τις θεωρητικές γνώσεις που απέκτησες.
Το Σεμινάριο Sushi απευθύνεται σε απόφοιτους και φοιτητές σχολών μαγειρικής και τουριστικών επαγγελμάτων, επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης, ιδιοκτήτες εστιατορίων, ερασιτέχνες μάγειρες και λάτρεις της μαγειρικής.
Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο Sushi Chef Κωνσταντίνος Φώτεινας, ο οποίος διαθέτει δεκαπενταετή εμπειρία στον χώρο της γαστρονομίας. Έχει εργαστεί σε αρκετά βραβευμένα εστιατόρια, όπως αυτό του Gordon Ramsay. Τα τελευταία εφτά χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με το Sushi και την Nikkei κουζίνα. Ένας από τους μεγαλύτερους σταθμούς της καριέρας του, ήταν το Kabuki Wellington στην Μαδρίτη, το οποίο κατέχει δύο αστέρια Michelin και θεωρείται ως πραγματικό σημείο αναφοράς της ιαπωνικής γαστρονομίας στην Ευρώπη.
Σεμινάριο Sushi
Το Σεμινάριο Sushi είναι μια μοναδική ευκαιρία για όποιον επιθυμεί να μυηθεί στην τέχνη της Ιαπωνικής κουζίνας και να εξειδικευτεί στην προετοιμασία του Sushi. Η συμμετοχή σου στο σεμινάριο θα σου επιτρέψει να κατανοήσεις βαθύτερα τη φιλοσοφία που διέπει την Ιαπωνική κουλτούρα της μαγειρικής, με έμφαση στην ακρίβεια και τη δεξιοτεχνία. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, θα διδαχθείς τα μυστικά της επιλογής των υλικών, τα είδη ρυζιού και τον σωστό τρόπο παρασκευής του, όπως επίσης και τις τεχνικές κοπής και φιλεταρίσματος ψαριού, απαραίτητες για την δημιουργία υψηλής ποιότητας Sushi.
Στο Σεμινάριο Sushi, μέσα από θεωρητικά μαθήματα και πρακτικά εργαστήρια, θα αποκτήσεις εμπειρία στις παραδοσιακές Ιαπωνικές τεχνικές μαγειρέματος όπως το βράσιμο (Nimono), το μαγείρεμα στον ατμό (Mushimono) και το τηγάνισμα (Agemono). Οι εκπαιδευτικές συνεδρίες θα περιλαμβάνουν την εξοικείωση με το Food Styling, δηλαδή τον τρόπο στησίματος και παρουσίασης του πιάτου, ώστε τα γεύματα να είναι αισθητικά άρτια. Επιπλέον, θα μάθεις να εφαρμόζεις τις τεχνικές αυτές με βάση τις σύγχρονες απαιτήσεις της επαγγελματικής κουζίνας.
Το Σεμινάριο Sushi δεν απευθύνεται μόνο σε επαγγελματίες μάγειρες ή φοιτητές μαγειρικής και τουριστικών επαγγελμάτων, αλλά και σε ερασιτέχνες μάγειρες και λάτρεις της Ιαπωνικής κουζίνας που θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να μάθουν την τέχνη του Sushi σε επαγγελματικό επίπεδο. Επίσης, προσφέρεται σε επαγγελματίες του χώρου της εστίασης και ιδιοκτήτες εστιατορίων που επιθυμούν να προσφέρουν αυθεντικά ιαπωνικά πιάτα στο μενού τους.
Ο εισηγητής του Σεμιναρίου Sushi, ο έμπειρος Sushi Chef Κωνσταντίνος Φώτεινας, με δεκαπενταετή εμπειρία στον χώρο της γαστρονομίας, θα σου προσφέρει πολύτιμες γνώσεις και δεξιότητες. Έχει εργαστεί σε βραβευμένα εστιατόρια, όπως αυτό του Gordon Ramsay, ενώ σημαντικός σταθμός στην καριέρα του ήταν το εστιατόριο Kabuki Wellington στην Μαδρίτη, με δύο αστέρια Michelin. Το Σεμινάριο Sushi θα σου προσφέρει την ευκαιρία να αναπτύξεις εξαιρετικές δεξιότητες και να αποκτήσεις την εμπειρία που χρειάζεται για να σταδιοδρομήσεις επιτυχώς στον χώρο της Ιαπωνικής κουζίνας.
Πρόγραμμα Σεμιναρίου
Οι έμπειροι εισηγητές του σεμιναρίου προσφέρουν γνώσεις που καλύπτουν τόσο το θεωρητικό όσο και το πρακτικό μέρος της ειδικότητας. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου οι σπουδαστές θα παρακολουθήσουν τις παρακάτω θεματικές ενότητες:
-
- Προέλευση και εξέλιξη του Sushi
- Παραδοσιακό Ιαπωνικό Sushi και Αμερικάνικο Sushi
- Μοντέρνες τεχνικές στην παρασκευή Sushi
- Είδη Sushi και ορολογία
2.Στήσιμο Κουζίνας Sushi σε à la carte εστιατόριο
-
- Προετοιμασία χώρου για παρασκευή Sushi
3.Προετοιμασία ρυζιού
- Πλύσιμο και στέγνωμα
- Συνταγή ξυδιού για μαρινάρισμα
-
- Φιλετάρισμα, μαρινάρισμα και συντήρηση ψαριού για Sashimi, Nigiri, Maki Rolls
- Παρασκευή Sashimi, Nigiri με τα ψάρια: Τόνος, Σολομός, Seabass, Seabream
5.Παρασκευή Maki Rolls
-
- Τεχνικές παρασκευής Hoso Maki, Inside Out (Uramaki)
- Futomaki
6.Παρασκευή Salmon Tartare
7.Γευσιγνωσία Maki Rolls
Τι θα λάβω στο τέλος των σεμιναρίων;
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης EUROTraining
Φόρμα Ενδιαφέροντος
Κάντε Early Subscribe και επωφεληθείτε με 10% έκπτωση!
Χαμηλές τιμές & αδιαπραγμάτευτη ποιότητα εκπαίδευσης, με επιπλέον όφελος
Διάρκεια
20 ώρες
Τμήματα
Ολιγομελή
Πρωινά - Απογευματινά
Κόστος Συμμετοχής
Χαμηλές τιμές
Πιστοποίηση
Βεβαίωση
παρακολούθησης σεμιναρίου
Υλικοτεχνικός εξοπλισμός
Συμπεριλαμβάνονται η χρήση υλικοτεχνικού εξοπλισμού (σκεύη και συσκευές), καθώς και μεγάλη ποικιλία αναλώσιμου εργαστηριακού εξοπλισμού (πρώτες ύλες απαραίτητες για την πραγματοποίηση των μαθημάτων).
Έναρξη Σεμιναρίων όλο τον χρόνο
Οι θέσεις είναι περιορισμένες γι’ αυτό τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Για να ενημερωθείτε για τις ημερομηνίες έναρξης των σεμιναρίων επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook!
Ολιγομελή Τμήματα
Τα τμήματά μας είναι ολιγομελή ώστε να επιτυγχάνονται οι καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης.
Πιστοποιημένη Παρακολούθηση
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης EUROTraining.
Σύγχρονες Εγκαταστάσεις
Το EUROTraining διαθέτει πλήρως εξοπλισμένους και οργανωμένους χώρους εκπαίδευσης, διασφαλίζοντας ποιοτικές υπηρεσίες κατάρτισης.
Χαμηλά Δίδακτρα
Χαμηλές τιμές που δεν επηρεάζουν την ποιότητα της εκπαίδευσης.