Το δυναμικό του πολιτιστικού και δημιουργικού τομέα για την ανάπτυξη και την αύξηση των θέσεων απασχόλησης τυχαίνει μεγάλης αναγνώρισης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το έργο Arts, με τη συν-χρηματοδότηση του προγράμματος Erasmus + KA2, ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες που προέκυψαν σε αυτά τα νέα πεδία ενδιαφέροντος.Πράγματι, ο στόχος του Arts είναι η απόκτηση των απαραίτητων δεξιοτήτων για την ανάπτυξη της δημιουργικής επιχειρηματικότητας των καλλιτεχνών και την μετατροπή της τέχνης σε μια πηγή ανάπτυξης για την δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.

Το έργο Arts, συγκεντρώνει 13 εταίρους στην Ευρώπη:
EuroTraining (συντονιστής), SWISS Approval, Athens Chamber of Tradesmen, Synergy of Music Theater- Ελλάδα; CESIE , Libera Palermo, Consorzio Universitario Piceno, Centro Studi e Formazione Villa Montesca – Società consortile, Melting Pro Laboratorio Per la cultura- Italia, Federación Vizcaína de Empresas del Metal, Jiménez Puertas, Asociación Cultural Euroacción Murcia, Fondo Formacion Euskadi- Spagna. Τα τελευταία δυόμιση χρόνια, το έργο Arts ανέπτυξε ένα σεμινάριο κατάρτισης/ επιμόρφωσης για την βελτίωση των ειδικών και οριζόντιων δεξιοτήτων των ατόμων που εργάζονται ή θα ήθελαν να εργαστούν στον πολιτιστικό και δημιουργικό τομέα.

Στην πλατφόρμα E-Learning του Arts, υπάρχουν 9 σεμινάρια. Τα 3 εξ αυτών στοχεύουν στην ανάπτυξη των οριζοντίων δεξιοτήτων για:
Διοίκηση επιχειρήσεων,
Επιχειρηματικές Δεξιότητες και κοινωνική επιχειρηματικότητα,
Δικτύωση/ Ψηφιακή Επικοινωνία και media.

Τα υπόλοιπα 6 στοχεύουν στην ανάπτυξη ειδικών δεξιοτήτων για:
Χειροτεχνία,
Πολιτιστικά Αγαθά,
Λογοτεχνία,
Οπτικοακουστικές Τέχνες και Πολυμέσα,
Παραστατικές Τέχνες και
Εικαστικές Τέχνες.

Αυτά τα σεμινάρια πρόκειται να αξιολογηθούν από ειδικούς έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η ποιότητα των υλικών και των περιεχομένων τους.

Σύντομα θα είναι διαθέσιμες άλλες πληροφορίες, ακολούθησέ μας για να είσαι ενημερωμένος!

Εάν επιθυμείς να λάβεις μέρος στις δραστηριότητες του έργου συμπλήρωσε την αίτηση εδώ