Σεμινάριο Barista!

Γίνε ειδικός στον καφέ σε 3 ημέρες!

Σεμινάριο Barista – Το επάγγελμα που ανθεί περισσότερο στον τουριστικό τομέα είναι αυτό του Barista, δηλαδή ο άνθρωπος που εργάζεται πίσω από τον πάγκο στα Ιταλικά. Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα έχουμε αναγάγει τον καφέ σε τρόπο ζωής και τον έχουμε πλέον “φυτέψει” βαθιά μέσα στην κουλτούρα μας. Κάθε πρωινό για να ξεκινήσει καλά χρειάζεται να συνοδευτεί από μια κούπα ζεστό καφέ το χειμώνα και ένα παγωμένο ρόφημα καφέ το καλοκαίρι. Η Ελλάδα είναι ένας από τους μεγαλύτερους καταναλωτές καφέ πανευρωπαϊκά με κατανάλωση κατά άτομο τον χρόνο πάνω από 5 κιλά και αυτό έχει βοηθήσει αρκετά εν καιρώ κρίσης και στο εμπορικό κομμάτι του καφέ, καθιστώντας τις νέες αλυσίδες καφεστίασης μια γερή ένεση για την οικονομία μας.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θέλεις να μάθεις περισσότερα;

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Η EUROTraining αποτελεί ένα από τα καλύτερα Κέντρα Δια Βίου μάθησης και εκπαίδευσης ενηλίκων με μεγάλες επιτυχίες στην επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του. Αν ενδιαφέρεσαι να εκπαιδευτείς σε μία ειδικότητα ή να επεκτείνεις τις γνώσεις σου ώστε να ασχοληθείς με το συγκεκριμένο επάγγελμα συμπλήρωσε την ακόλουθη φόρμα ενημέρωσης.

Κάντε Early Subscribe και επωφεληθείτε με 10% έκπτωση!

Χαμηλές τιμές & αδιαπραγμάτευτη ποιότητα εκπαίδευσης, με επιπλέον όφελος

Τι θα μάθω στο Σεμινάριο Barista της EUROTraining;

Το Σεμινάριο Barista στοχεύει να αποκτήσει ο καταρτιζόμενος επίδοξος Βarista τις κατάλληλες θεωρητικές βάσεις και πρακτικές γνώσεις, οι οποίες θα του επιτρέψουν να γίνει ένας επαγγελματίας barista σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι εκπαιδευόμενοι Barista να κατανοήσουν τη διαδικασία του σωστού αλέσματος και της σωστής εκχύλισης, ώστε να είναι σε θέση να παράγουν το τέλειο φλιτζάνι καφέ και να εκτελέσουν κάθε παραγγελία που θα τους ζητηθεί. Η επιτυχία μας είναι ότι δημιουργούμε επαγγελματίες Barista έτοιμους για την αγορά εργασίας, μέσω της διαδικασίας της πρακτικής άσκησης, η οποία καταλαμβάνει και το μεγαλύτερο μέρος του σεμιναρίου.

Το Σεμινάριο Barista απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να κάνουν το πρώτο τους ξεκίνημα στον κόσμο του καφέ (όπως νέους, αρχάριους πίσω από το μπαρ, άνεργους, μελλοντικούς επιχειρηματίες ή ιδιοκτήτες καφέ, γευσιγνώστες και οποιονδήποτε αγαπά την τέχνη του καφέ), θέτοντας τις σωστές βάσεις για εξέλιξη στον χώρο. Επίσης, απευθύνεται σε επαγγελματίες barista που θέλουν να εξειδικεύσουν τις γνώσεις τους και να πιστοποιήσουν τα προσόντα τους.

Στο τέλος του σεμιναρίου (coffee seminar), οι καταρτιζόμενοι θα μάθουν να χρησιμοποιούν πλήρως την επαγγελματική αυτόματη μηχανή του espresso, να την συντηρούν και να την καθαρίζουν, ώστε να επιτυγχάνουν τη βέλτιστη απόδοσή της και φυσικά να παράγουν ποιοτικό καφέ. Θα έρθετε σε επαφή με τον δοσομετρικό μύλο κοπής και θα μάθετε να κάνετε το τέλειο κόψιμο καφέ. Στο τέλος του σεμιναρίου ο barista μας θα ξέρει να φτιάχνει όλα τα ροφήματα που έχουν σαν βάση τον espresso, caldo & freddo, θα εξειδικευθεί στο αφρόγαλα και θα έρθει σε επαφή με νέες μεθόδους παρασκευής καφέ όπως είναι η εκχύλιση φίλτρου με φίλτρο V60.

Πρόγραμμα

Οι έμπειροι εισηγητές του σεμιναρίου προσφέρουν γνώσεις που καλύπτουν τόσο το θεωρητικό όσο και το πρακτικό μέρος της ειδικότητας. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου οι σπουδαστές θα παρακολουθήσουν τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

 • Ιστορία του καφέ
 • Το καφεόδεντρο
 • Ανατομία του καρπού
 • Ποικιλίες καφέ
 • Τρόποι επεξεργασίας
 • Μέθοδοι αποθήκευσης
 • Μέθοδοι καβουρντίσματος
 • Άλεσμα και μύλοι αλέσεως
 • Καθαρισμός μηχανής Espresso και συντήρηση
ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

 • Espresso/ Cappuccino
 • Αφρόγαλα ζεστο/κρύο
 • Ελληνικός
 • Φίλτρου V60
 • Στιγμιαίος
 • Σοκολάτα
 • Εξυπηρέτηση Πελατών
 • Ταχύτητα στην Παρασκευή ροφημάτων

Τι θα λάβω στο τέλος των σεμιναρίων;

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης EUROTraining.

info
Ημερομηνίες Διεξαγωγής

5/10-6/10-7/10/23

12 ώρες

Τμήματα

Ολιγομελή

Πέμπτη 18.00 - 21.00 / Παρασκευή 18.00-21.00 / Σάββατο 09.00 - 15.00

Κόστος συμμετοχής

190€

Πιστοποίηση

Βεβαίωση

παρακολούθησης σεμιναρίου

Image Gallery Εργαστηρίων
Photos

Υλικοτεχνικός εξοπλισμός

Συμπεριλαμβάνονται η χρήση υλικοτεχνικού εξοπλισμού (σκεύη και συσκευές), καθώς και μεγάλη ποικιλία αναλώσιμου εργαστηριακού εξοπλισμού (πρώτες ύλες απαραίτητες για την πραγματοποίηση των μαθημάτων).

Έναρξη Σεμιναρίων όλο τον χρόνο

Οι θέσεις είναι περιορισμένες γι’ αυτό τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Για να ενημερωθείτε για τις ημερομηνίες έναρξης των σεμιναρίων επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook!

Ολιγομελή Τμήματα

Τα τμήματά μας είναι ολιγομελή ώστε να επιτυγχάνονται οι καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης.

Πιστοποιημένη Παρακολούθηση

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης EUROTraining.

Σύγχρονες Εγκαταστάσεις

Το EUROTraining διαθέτει πλήρως εξοπλισμένους και οργανωμένους χώρους εκπαίδευσης, διασφαλίζοντας ποιοτικές υπηρεσίες κατάρτισης.

Χαμηλά Δίδακτρα

Χαμηλές τιμές που δεν επηρεάζουν την ποιότητα της εκπαίδευσης.

Γιατί στη euroTRAINING?
H EUROTraining σε συνεργασία με μία ομάδα έμπειρων εκπαιδευτών, σχεδιάζει και υλοποιεί σεμινάρια υψηλού επιπέδου, προσαρμοσμένα στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς εργασίας. Στόχος μας η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων που θα βοηθήσουν τους ενδιαφερόμενους να αναπτύξουν άμεσα και αποτελεσματικά τις δεξιότητές τους, ώστε να αναζητήσουν καλύτερες επαγγελματικές ευκαιρίες.
About
Συνεργαζόμενες επιχειρήσεις

Newsfeed

Latest