Σεμινάριο Ζυθογνωσίας & Beer Serving!

Σεμινάριο Ζυθογνωσίας και Beer Serving – Η μπύρα (ή ζύθος) είναι ένα από τα αρχαιότερα ποτά (ανάγεται στους Βαβυλωνιακούς και αρχαίους αιγυπτιακούς χρόνους) αλλά και ένα από τα πλέον αγαπημένα ποτά των Ελλήνων. Η επιτυχία της ως ένα από τα κυρίαρχα ποτά είναι αδιαμφισβήτητη, παρότι η γνωριμία του ελληνικού κοινού με την μπύρα ήρθε σχετικά αργά, μόλις κατά την οθωνική περίοδο οπότε και θεωρήθηκε το ποτό της υψηλής κοινωνίας της εποχής.

Η μπύρα θεωρείται και είναι από τα απλούστερα ποτά στην παρασκευή της αφού κατά βάση το μόνο που χρειάζεται είναι βύνη (σιτηρά τα οποία έχουν μερικώς βλαστήσει), η οποία δίνει το στοιχείο της γλυκύτητας στην μπύρα. Αργότερα, κατά τον 15ο αιώνα προστέθηκε στην μπύρα και ένας καρπός που λέγεται λυκίσκος ο οποίος δίνει το στοιχείο της πικρότητας. Η μπύρα όμως είναι πολλά περισσότερα από απλή ανάμειξη δύο στοιχείων, της βύνης και του λυκίσκου: είναι ένας ολόκληρος κόσμος αρωμάτων, χρωμάτων και γεύσεων.

Ως εκ τούτων, έχει προκύψει η ανάγκη για εξειδικευμένους σερβιτόρους μπύρας, οι οποίοι θα μπορέσουν να μυήσουν και να συμβουλεύσουν τον πελάτη σχετικά με τα δεκάδες είδη μπύρας τα οποία υπάρχουν. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν τρόπους για να μπορέσουν να συνταιριάξουν φαγητά με τα κατάλληλα είδη μπύρας, θα κατανοήσουν εις βάθος ποια φαγητά της ελληνικής κουζίνας ταιριάζουν με ποια είδη μπύρας και το κυριότερο: θα αντιληφθούν ότι η μπύρα δεν είναι απλά «μία πράσινη» ή ένα παγωμένο ποτό παραλίας ή καφετέριας αλλά ένας κόσμος ολόκληρος που περιμένει να ανακαλυφθεί!

Κάντε Early Subscribe και επωφεληθείτε με 10% έκπτωση!

Χαμηλές τιμές & αδιαπραγμάτευτη ποιότητα εκπαίδευσης, με επιπλέον όφελος

Τι θα μάθω στο Σεμινάριο Ζυθογνωσίας και Beer Serving της EUROTraining;

Λόγω της αύξησης της ζήτησης του καταναλωτικού κοινού για μπύρα καλής ποιότητας, αλλά και λόγω της “επανάστασης” των μικροζυθοποιείων που έχουν δημιουργήσει μπύρες ανώτερης ποιότητας που μέχρι πρόσφατα ήταν άγνωστες στην χώρα μας, είναι απαραίτητη η καλή γνώση του ζύθου με την ίδια λογική που είναι και του κρασιού.
Στόχος του Σεμιναρίου Ζυθογνωσίας και Beer Serving είναι η εκπαίδευση σερβιτόρων ως beer servers, οι οποίοι θ' αναγνωρίζουν τα βασικά είδη μπύρας και θα ξέρουν τα κύρια οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους. Επιπλέον θα έχουν πρακτική εμπειρία στην γευσιγνωσία πολλών ετικετών μπύρας από διάφορα είδη και περιοχές, με ταυτόχρονο ταίριασμα του κάθε είδους με κατάλληλο φαγητό (food pairing).
Απευθύνεται σε σπουδαστές τουριστικών επαγγελμάτων που θα επιθυμούσαν να εκπαιδευτούν στον τομέα της μπύρας με σκοπό να εργαστούν ως beer servers σε εστιατόρια και εξειδικευμένα καταστήματα όπως beer bars. Απευθύνεται επίσης και σε επαγγελματίες που θα επιθυμούσαν να εργαστούν στον τομέα της μπύρας και να έχουν έτσι κάποια εξέλιξή στην ήδη υπάρχουσα θέση εργασίας τους. Τέλος, αευθύνεται και σε όσους θα επιθυμούσαν να εξειδικευτούν στον τομέα και να επιτύχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης Cicerone που αποτελεί και την μέγιστη διάκριση στον τομέα της ζυθογνωσίας.

Πρόγραμμα

Οι έμπειροι εισηγητές του σεμιναρίου προσφέρουν γνώσεις που καλύπτουν τόσο το θεωρητικό όσο και το πρακτικό μέρος της ειδικότητας. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου οι σπουδαστές θα παρακολουθήσουν τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

Πρώτη ενότητα: Χαμηλόβαθμες μπύρες
 • Εισαγωγή: Σύντομη Ιστορία της Μπύρας, Γεωγραφία ευρωπαϊκής και αμερικάνικης μπύρας, Ελληνική Μικροζυθοποιίας και λόγοι ανάπτυξης
 • Συστατικά της μπύρας και πρώτες ύλες της Ζυθοποιίας
 • Εισαγωγή στις μεθόδους βυνοποίησης και ζυθοποίησης.Lager με υποκατηγορίες: Special lager, pilsner, Munich, Bock και keller
 • Weissbier
 • Ale: American Pale Ale, Pale ale, India Pale Ale, Red Ale και Alt
 • Stout και Porter: Χαμηλόβαθμες σκουρόχρωμες μπύρες
 • Lambic: Φρουτόμπυρες
  Δεύτερη Ενότητα: Υψηλόβαθμες μπύρες

 • Special lager, strong ale, abbey style, trappist, imperial stout
 • Τρίτη ενότητα: Κοκτέιλ με μπύρα

 • Παρουσίαση των κοκτέιλ ανά κατηγορία μπύρας η οποία αποτελεί την βάση του κοκτέιλ

Τι θα λάβω στο τέλος των σεμιναρίων;

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης EUROTraining.

info
Διάρκεια

12 ώρες

(τρεις τετράωρες ενότητες)

Τμήματα

Ολιγομελή

Πρωινά – Απογευματινά

Κόστος συμμετοχής

Χαμηλές τιμές

που δεν επηρεάζουν την ποιότητα της εκπαίδευσης

Πιστοποίηση

Βεβαίωση

παρακολούθησης σεμιναρίου

Image Gallery Εργαστηρίων
Photos

Υλικοτεχνικός εξοπλισμός

Συμπεριλαμβάνονται η χρήση υλικοτεχνικού εξοπλισμού (σκεύη και συσκευές), καθώς και μεγάλη ποικιλία αναλώσιμου εργαστηριακού εξοπλισμού (πρώτες ύλες απαραίτητες για την πραγματοποίηση των μαθημάτων).

Έναρξη Σεμιναρίων όλο τον χρόνο

Οι θέσεις είναι περιορισμένες γι’ αυτό τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Για να ενημερωθείτε για τις ημερομηνίες έναρξης των σεμιναρίων επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook!

Ολιγομελή Τμήματα

Τα τμήματά μας είναι ολιγομελή ώστε να επιτυγχάνονται οι καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης.

Πιστοποιημένη Παρακολούθηση

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης EUROTraining.

Σύγχρονες Εγκαταστάσεις

Το EUROTraining διαθέτει πλήρως εξοπλισμένους και οργανωμένους χώρους εκπαίδευσης, διασφαλίζοντας ποιοτικές υπηρεσίες κατάρτισης.

Χαμηλά Δίδακτρα

Χαμηλές τιμές που δεν επηρεάζουν την ποιότητα της εκπαίδευσης.

Γιατί στη euroTRAINING?
H EUROTraining σε συνεργασία με μία ομάδα έμπειρων εκπαιδευτών, σχεδιάζει και υλοποιεί σεμινάρια υψηλού επιπέδου, προσαρμοσμένα στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς εργασίας. Στόχος μας η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων που θα βοηθήσουν τους ενδιαφερόμενους να αναπτύξουν άμεσα και αποτελεσματικά τις δεξιότητές τους, ώστε να αναζητήσουν καλύτερες επαγγελματικές ευκαιρίες.
About
Συνεργαζόμενες επιχειρήσεις
ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θέλεις να μάθεις περισσότερα;

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Η EUROTraining αποτελεί ένα από τα καλύτερα Κέντρα Δια Βίου μάθησης και εκπαίδευσης ενηλίκων με μεγάλες επιτυχίες στην επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του. Αν ενδιαφέρεσαι να εκπαιδευτείς σε μία ειδικότητα ή να επεκτείνεις τις γνώσεις σου ώστε να ασχοληθείς με το συγκεκριμένο επάγγελμα συμπλήρωσε την ακόλουθη φόρμα ενημέρωσης.

Newsfeed

Latest