Θα θέλατε να μάθετε πώς οι εκπαιδευτικοί θα μπορούσαν να καλλιεργηθούν με γνώσεις για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και την Κοινωνική Καινοτομία και στη συνέχεια να μεταφέρουν και να εφαρμόσουν αυτές τις γνώσεις μέσα στην τάξη τους σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ηλικίας 7-12 ετών;

Αυτή λοιπόν είναι η ευκαιρία σας!!!

 

O Εκπαιδευτικός Οργανισμός EUROTraining διοργανώνει την εκδήλωση «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και Κοινωνική Καινοτομία στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση», στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από το Erasmus+ έργου SENSES-Social Entrepreneurship and social iNnovation happenS to Every Student, στις 14 Οκτωβρίου και ώρα 14:00-16:00, Βερανζέρου 1, Πλατεία Κάνιγγος.

Το έργο SENSES, που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2020, συντονίζεται από τον οργανισμό “Small Firms Enterprise Development Initiative Limited (SFEDI)” του Ηνωμένου Βασιλείου, μαζί με 7 οργανισμούς που εδρεύουν στην Κύπρο, την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και την Ισπανία. Στόχος του SENSES είναι η ανάπτυξη μιας εκπαιδευτικής προσέγγισης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση που θα ενισχύει αφενός τους εκπαιδευτικούς με γνώσεις και δεξιότητες για να οδηγήσουν τους μαθητές τους στην κοινωνική επιχειρηματικότητα και το πνεύμα καινοτομίας, και αφετέρου την ικανότητα και τις δεξιότητες των παιδιών από κάθε υπόβαθρο να αναπτύξουν επιχειρηματική νοοτροπία.

Τα κύρια αποτελέσματα που έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο του έργου και τα οποία θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης είναι:

  1. Ένα ολοκληρωμένο πακέτο ανάπτυξης ικανοτήτων για τους εκπαιδευτικούς SENSES
  2. Ένα ολοκληρωμένο πακέτο μαθημάτων που απευθύνεται σε όλους τους μαθητές όσον αφορά την κοινωνική επιχειρηματικότητα και την κοινωνική καινοτομία
  3. Το ψηφιακό περιβάλλον του έργου SENSES

Μετά την παρουσίαση των προϊόντων, θα ακολουθήσει συνεδρία αφιερωμένη στην ανταλλαγή ιδεών και στη συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Για δήλωση συμμετοχής και για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την EUROTraining, τοπικό εταίρο του έργου, στο e-mail του οργανισμού.

Μάθετε περισσότερα για το έργο και τα προϊόντα που αναπτύχθηκαν στην ιστοσελίδα και το Facebook του έργου.

Αμέσως μετά, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση Erasmus Days 2022, στο πλαίσιο του εορτασμού των 35 χρόνων Erasmus. Σας περιμένουμε!