Η τεχνική του Waxing είναι μία από τις πιο παλαιές τεχνικές αποτρίχωσης για ολόκληρο το σώμα. Από την προϊστορική εποχή, μετέπειτα στις κοινωνίες της Αιγύπτου, αλλά και αργότερα στην αρχαία Ελλάδα, τόσο άντρες όσο και γυναίκες επέλεγαν να αφαιρούν τις τρίχες στο σώμα και το πρόσωπό τους για διάφορους λόγους.

Δήλωσε συμμετοχή στο Σεμινάριο Barbering του εκπαιδευτικού οργανισμού Eurotraining στο Link

https://www.eurotraining.gr/barbering

Πιο συγκεκριμένα, οι άνθρωποι της προϊστορικής εποχής επέλεγαν να αφαιρούν κάποιες από τις τρίχες του σώματος και του προσώπου τους είτε για λόγους άμυνας σε κάποια μονομαχία, είτε για αποφυγή κινδύνου κρυοπαγήματος, εξαιτίας του νερού που μπορεί να παγιδεύονταν και να πάγωνε το δέρμα τους.  Αντίθετα, στις κοινωνίες της αρχαίας Αιγύπτου η αφαίρεση των τριχών με ένα είδος «waxing», πραγματοποιούνταν για να τονιστεί το υψηλό οικονομικό και κοινωνικού status των ατόμων αυτών. Από την άλλη πλευρά, στην αρχαία Ελλάδα, η αποτρίχωση αφορούσε ως επί το πλείστων τις γυναίκες μιας και η έλλειψη τρίχας θεωρούνταν δείγμα αγνότητας.

Στις σύγχρονες κοινωνίες που οι άνθρωποι έχουν αποδεσμευτεί από κοινωνικά στερεότυπα αναφορικά με την αφαίρεση τριχών, έχουν βελτιωθεί τεχνικές περιποίησης προσώπου και σώματος και για τα δύο φύλα. Για το λόγο αυτό τα κέντρα αισθητικής και τα barber shops έχουν ενσωματώσει στις υπηρεσίες τους ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών σχετικά με την αποτρίχωση, μία από αυτές είναι και το waxing.Συγκεκριμένα, η τεχνική του Face Wax, για το ανδρικό φύλο, έχει επανέλθει ως υπηρεσία σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, ενώ στην Αμερική φαίνεται να εντάσσεται ήδη και σε πολλά barber shop. Το Face Wax στα barber shop είναι μια διαδικασία που αφορά όχι μόνο την αφαίρεση τριχών, που δεν αφαιρούνται με το ξύρισμα, αλλά και τη γενικότερη περιποίηση του αντρικού δέρματος πριν το ξύρισμα.

Αν θέλετε να ασχοληθείτε με την τέχνη του Barbering μη διστάσετε να δηλώσετε συμμετοχή στο Σεμινάριο Barbering , που υλοποιείται στον εκπαιδευτικό όμιλο Eurotraining και θα σας προσφέρει όλες τις απαιτούμενες γνώσεις και τεχνικές.

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες για το Σεμινάριο Barbering στο παρακάτω Link

https://www.eurotraining.gr/barbering

Πηγή

https://www.crfashionbook.com/beauty/a32332850/hair-removal-history-waxing-brazilian/