Γλυκό σε 30’! Χρησιμοποίησε ό,τι απέμεινε από το εορταστικό τραπέζι!
Οι εορταστικές μέρες τελείωσαν και μαζί τα ατελείωτα τραπέζια που στρώνονται σε κάθε οικογένεια. Ο υπολογισμός της ποσότητας των πρώτων υλών είναι πάντα μια μεγάλη ζαλάδα που συνήθως καταλήγει σε μικρές ή ακόμη και μεγάλες υπερβολές κι έτσι, μετά από κάθε τέτοια περίοδο μένουμε να μετράμε όλα αυτά που περίσσεψαν ή δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ.
Στα πλαίσια της παγκόσμιας προσπάθειας κατά του food waste, που εντείνεται τα τελευταία χρόνια, έχει αποδειχθεί πως 1,3 δις τόνοι τροφίμων καταλήγουν στον κάδο των σκουπιδιών, ενώ τα τρόφιμα που πετιούνται συχνότερα στα ελληνικά νοικοκυριά είναι τα μαγειρεμένα φαγητά, τα λαχανικά και οι σαλάτες, τα φρούτα και ακολουθούν τα γαλακτοκομικά, το ψωμί και τα ζυμαρικά.
Μέχρι την επόμενη φορά που θα φτιάξεις τη λίστα του super market και θα φροντίσεις να μετρήσεις καλύτερα τις ποσότητες που χρειάζεσαι, σου έχουμε μια φανταστική ιδέα για να μην πάνε χαμένες οι λιχουδιές που περίσσεψαν!
Μους λευκής σοκολάτας με βάση από μελομακάρονα
Βάζω στοίχημα πως εκτός από τις πιατέλες μελομακάρονων που δεν καταναλώθηκαν, σίγουρα έχεις κρέμες γάλακτος που δεν ήξερες τι να κάνεις και κουβερτούρες που έμειναν στο ντουλάπι.
Ήρθε η ώρα να τα μετατρέψεις σε ένα γρήγορο και γευστικό γλυκό.
Υλικά
1/2 κιλό μελομακάρονα
3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
250 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
600 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
Κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ θρυμματίζουμε με τα χέρια τα μελομακάρονα. Εάν έχουν σκληρύνει αρκετά, τα περνάμε από το multi.
Λιώνουμε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα μπρίκι, περιχύνουμε τα μελομακάρονα και τα ανακατεύουμε μέχρι να ενοποιηθούν.
Χτυπάμε 480 ml κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και μαζί με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος τη λιώνουμε σε μπεν μαρί.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφού περιμένουμε 20’’ για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου προσθέτουμε τη μισή ποσότητας της σαντιγί και την ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις χρησιμοποιώντας μια μαρίζ.
Αφού ομογενοποιηθεί το μίγμα, προσθέτουμε την υπόλοιπη σαντιγί.
Σε ατομικά ποτήρια βάζουμε μια κουταλιά από τη βάση από μελομακάρονα και από πάνω τη μους.
Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και σπασμένα μελομακάρονα.
Αν θες να γίνεις expert στη μαγειρική μην χάνεις χρόνο, δες ΕΔΩ
Newsfeed
26 Νοεμβρίου 2021
Σεμινάριο Χριστουγεννιάτικου Κορμού
1 Αυγούστου 2021
Γνωρίζοντας τη Γιαπωνέζικη Τempura
31 Ιουλίου 2021
Face Wax η νέα τάση στο barbering
23 Ιουλίου 2021
Οι τάσεις στα νύχια για το καλοκαίρι του 2021
13 Ιουλίου 2021
Η τέχνη του Barbering
29 Ιουνίου 2021
Επαγγελματικό μασάζ με αιθέρια έλαια
24 Ιουνίου 2021
Σεμινάρια Λογιστικής – Μηχανογραφημένη Λογιστική
5 Αυγούστου 2020
EU Project Implementation
31 Μαρτίου 2020