Χαρά, χαμόγελο, ευτυχία. Λέξεις ανεκτίμητες και έννοιες που οι περισσότεροι άνθρωποι κυνηγούν να κατανοήσουν και κυρίως να επιτύχουν στο μεγαλύτερο μέρος της πορείας της ζωής τους. Οι συνήθειες που θέλουμε να αποτινάξουμε και δεν τα καταφέρνουμε, τα λόγια που θέλουμε να πούμε και κάτι μας κρατάει πίσω, τα όρια που θέλουμε να βάλουμε και από φόβο (; ) δεν το κάνουμε είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που με την εναπόθεσή τους στο τυχαίο του χρόνου λαμβάνουν διαστάσεις μεγαλύτερες από αυτές που ίσως στην πραγματικότητα τους αναλογούν.

Εύκολο ή δύσκολο, περίπλοκο ή τελικά όχι και τόσο, ο δρόμος προς την ευτυχία είναι πάντα προσωπικός, χωρίς συνταγή ή δεδομένα. Ωστόσο, πάντα υπάρχουν μικρές κινήσεις, «μυστικά» που εφαρμόζοντάς τα στην καθημερινότητα, διευκολύνουμε αυτό το μεγάλο ταξίδι και κάνουμε ευχάριστη την καθημερινή διαδρομή.
Άλλωστε, «η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα»…

Βγες στον ήλιο
Έχεις ακούσει για τη σεροτονίνη; Είναι ο νευροδιαβιβαστής που υπάρχει στον εγκέφαλο και στο έντερο και βοηθά στη ρύθμιση του ύπνου, της όρεξης και της διάθεσης. Η ανθρώπινη επιδερμίδα έχει την ικανότητα να παράγει σεροτονίνη όταν εκτίθεται στον ήλιο. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό, σωστά…;

Βάλε στο σπίτι σου γήινα στοιχεία
Η επαφή με τη φύση, ακόμη και με έμμεσο τρόπο, προκαλεί ευφορία και ψυχική ηρεμία. Δημιούργησε χώρο στο σπίτι και το γραφείο σου για φυσικά στοιχεία, όπως φυτά, λουλούδια, αντικείμενα και έπιπλα από ξύλα, φυτικά κεριά και έλαια.

Λίγη σοκολάτα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν
Η σωστή διατροφή είναι βασική αρχή για την καλή σωματική και πνευματική υγεία, ωστόσο, η σοκολάτα, όταν εντάσσεται με μέτρο στο διαιτολόγιο, είναι πάντα καλοδεχούμενη. Γιατί; Η σοκολάτα είναι μία από τις τροφές που βοηθούν στη μείωση της ορμόνης κορτιζόλης στον οργανισμό, γνωστής και ως «ορμόνης του στρες».

Άκου περισσότερη μουσική
Έρευνες έχουν αποδείξει πως η ακρόαση μουσικής μειώνει τον πόνο, την αρτηριακή πίεση και τους παλμούς, ανακουφίζει από το άγχος, αυξάνει τα θετικά συναισθήματα. Την επόμενη φορά που θα κλείσεις βιαστικά το ραδιόφωνο, σκέψου το ακόμη μία φορά…

Βάλε τη σωματική άσκηση στη ζωή σου
Η γυμναστική είναι πάντα μια διαδικασία, που εκτός από σωματική βελτίωση, προσφέρει και πνευματική ανάταση. Είτε αυτό σημαίνει μια επίσκεψη στο γυμναστήριο είτε έναν περίπατο στο κοντινό πάρκο, η μέτρια άσκηση επιτρέπει στο σώμα να εισέλθει στην ισορροπημένη κατάσταση που χρειάζεται για να σταθεροποιήσει τις ορμόνες και να απελευθερώσει τις ενδορφίνες.

Άσε το κινητό στην άκρη
Η σύγχρονη ζωή κατακλύζεται από την τεχνολογία. Όσο χρήσιμη κι αν είναι, όσο κι αν έχει αναδειχθεί σε ένα φοβερό εργαλείο δουλειάς, δεν παύει ταυτόχρονα να αποτελεί ένα καθημερινό άγχος και μια βασική αιτία απουσίας ουσιαστικής επικοινωνίας και ανάπτυξης της κοινωνικότητας. Όταν δεν είναι πραγματικά απαραίτητο, άφησε το κινητό στην άκρη και μην ασχολείσαι με ειδοποιήσεις, e-mails και notifications. Συνάντησε έναν αγαπημένο σου άνθρωπο, διάβασε ένα βιβλίο ή δες μια ταινία.

Εξασφάλισε ποιοτικό ύπνο στον εαυτό σου
Φρόντισε να κοιμάσαι 6-9 ώρες σε στρώμα που ανακουφίζει το σώμα σου, κάνε ένα ζεστό ντους κάθε βράδυ πριν τον ύπνο, απομάκρυνε το κινητό από κοντά σου. Η επίτευξη επαρκούς ύπνου είναι κρίσιμη για μια ευτυχισμένη και παραγωγική ημέρα.

Γράψε τις σκέψεις σου στο χαρτί
Αν και αυτή η συμβουλή μπορεί να φαίνεται μη ρεαλιστική για πολλούς, δεν χρειάζεται να είναι μια μεγάλη παραγωγή. Γράψε μόνο 50 λέξεις, τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα για οτιδήποτε. Θα εκπλαγείς με το πόσο μακριά θα σε πάει αυτό ο μικρός στόχος. Από την όξυνση του πνεύματος μέχρι την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, η καθιέρωση αυτής της απλής καθημερινής συνήθειας προσφέρει μια μυριάδα ψυχικών και συναισθηματικών ωφελειών.

Ξεκίνα το μεγάλο ταξίδι της αυτογνωσίας και της αυτοβελτίωσης με το σεμινάριο NLP Life & Coaching Excellence.