Τα πιο εύκολα Homemade Cocktails!

Η Άνοιξη δίνει ήδη τα πρώτα σημάδια της άφιξής της, η θερμοκρασία αρχίζει να αποκτά ανοδική τάση και οι Σαββατιάτικες συναθροίσεις γύρω από το τζάκι δίνουν τη θέση τους σε αυτοσχέδια party με χαλαρή μουσική και homemade cocktails ανά χείρας. Εάν στην παρέα σου ανταγωνίζεστε για το ποιος κουνάει καλύτερα το shaker και φτιάχνει τα πιο απολαυστικά ποτά, φρόντισε να κερδίσεις εσύ όλα τα σκήπτρα ακολουθώντας τα μικρά μυστικά που θα σου αποδώσουν επάξια την ποδιά του bartender.

Η δημιουργία ενός cocktail, βέβαια, είναι σύνθετη υπόθεση. Απαιτεί γνώση, φαντασία, σωστό συνδυασμό υλικών και φυσικά την ικανότητα να αφουγκράζεσαι την επιθυμία του υποψήφιου δοκιμαστή. Μέχρι να γίνεις master στο είδος μαθαίνοντας δίπλα στους καλύτερους δασκάλους, κλέψε λίγη δόξα φτιάχνοντας ένα από τα προτεινόμενα cocktails:

1. Gin Cucumber Διάλεξε ένα χαμηλό ποτήρι, βάλε τριμμένο πάγο και πρόσθεσε 170ml από το αγαπημένο σου Gin, 150ml σόδα και δύο λεπτοκομμένες φέτες αγγούρι. Στύψε λίγες σταγόνες lime. Έτοιμο. Δροσιστικό, ελαφρύ και υπέροχο!

2. Cuba Libre Ξεκινάς με ένα ψηλό αλλά όχι ιδιαιτέρως στενό ποτήρι. Βάζεις 60ml λευκό ρούμι, 5ml χυμό από lime και πάγο. Γεμίζεις το ποτήρι με coca-cola και ανακατεύεις. Διακοσμείς με φέτες lime και φύλλα δυόσμου. Αναφωνείς “Por Cuba Libre”. Απολαμβάνεις!

3. Black Russian Σε ένα χαμηλό, old fashioned ποτήρι βάζεις 50ml βότκα και 20ml λικέρ καφέ. Προσθέτεις πάγο, ανακατεύεις και διακοσμείς με maraschino cherry. Cheers!

4. Tinto De Verano Πάρε ένα ψηλό ποτήρι και βάλε τριμμένο πάγο. Πρόσθεσε 60 ml κρασί Merlot, 60ml γκαζόζα και λίγες σταγόνες lime. Πέρασε με μια φέτα lime ελαφρά το χείλος του ποτηριού. Τόσο γρήγορο, τόσο δροσιστικό!

5. Virgin Cospomolitan Μια επιλογή για εκείνους που αγαπούν τα cocktails αλλά όχι το αλκοόλ. Σε ένα σέικερ ανακατεύεις 60ml χυμό από cranberries, 30ml χυμό από lime και 150ml σόδα. Σε ένα ποτήρι με φαρδύ στόμιο βάζεις τριμμένο πάγο και μια φέτα lime και χύνεις το περιεχόμενο του shaker. Άσπρο πάτο!