Τι σημαίνει καλοκαίρι για εσένα; Σημαίνει θάλασσα, ήλιος, βόλτες με φίλους, μικρές αποδράσεις σε κοντινούς προορισμούς, σχέδια για μακρινά ταξίδια, βράδια στο μπαλκόνι με μουσική και δροσιστικά cocktails να συνοδεύουν σταθερά τις στιγμές σου;

Εάν η απάντηση είναι «ναι σε όλα», κάνε μια στάση στο παρόν κείμενο και ανακάλυψε τις ιστορίες πίσω από τα αγαπημένα σου cocktails!
Στην επόμενη βραδινή συνάντηση με την παρέα θα είσαι εκείνος που θα αναλάβει επίσημα χρέη bartender και «περιηγητή» γεύσεων!

Daiquiri

Το αγαπημένο cocktail που σήμερα θα βρεις σε πολλές γευστικές παραλλαγές, χρωστάει τη γέννησή του σε μια… έλλειψη! Το 1896 ο Jennings Cox, ένας Αμερικανός μεταλλωρύχος, σε μια φιλική συνάθροιση στο σπίτι του, αναγκάστηκε να σερβίρει ρούμι, γιατί το τζιν είχε τελειώσει. Φοβούμενος πως δε θα αρέσει στους καλεσμένους τους, προσέθεσε χυμό λεμονιού και ζάχαρη. Η συνταγή άρχισε να διαδίδεται στην περιοχή και πήρε το όνομα μιας παραλίας που βρίσκεται κοντά στο Σαντιάγκο. Όταν ο γερουσιαστής William A. Chanler αγόρασε τα μεταλλεία του Σαντιάγκο και δοκίμασε το συγκεκριμένο cocktail, ενθουσιάστηκε και το έκανε γνωστό στη Νέα Υόρκη απ’ όπου και αγαπήθηκε σε όλο τον κόσμο!

Bellini

Το δροσιστικό cocktail έχει καλλιτεχνικό αέρα. Δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1930 στο bar του ξενοδοχείου Europa, στη Βενετία από τον Giuseppe Cipriani, οποίος του έδωσε το συγκεκριμένο όνομα, καθώς ένα δημιούργημα του Bellini που συνάντησε στην τήβεννο ενός αγίου, του θύμισε χρωματικά τον χαρακτηριστικό ροζ αφρό του ποτού.

Manhattan

Σε μια συγκέντρωση που διοργάνωσε η μητέρα του Ουίνστον Τσώρτσιλ για να τιμήσει τον τότε υποψήφιο πρόεδρο, Samuel J. Tilden, στο Manhattan Club της Νέας Υόρκης, οι bartenders δημιούργησαν ένα νέο cocktail για να ικανοποιήσουν τους καλεσμένους. Το αποτέλεσμα ήταν τόσο επιτυχημένο που έγινε το ποτό των κύκλων της υψηλής κοινωνίας!

Martini
…το κινηματογραφικό! Χρωστάει τη δημιουργία του στην ταινία Casino Royale του 1953, στη σκηνή όπου ο James Bond ζητάει από το barman ένα δυνατό ποτό!

Bloody Mary

Κόκκινο όπως το όνομά του, ματωμένο όπως η ιστορία του. Δημιουργήθηκε από τον κωμικό George Jessel το 1939 προς τιμήν της βασίλισσας Mary Ι, η οποία δολοφονήθηκε βάναυσα.

Μάθε τα πάντα γύρω από τον κόσμο των ποτών και κάνε την ποδιά του bartender δικαιωματικά δική σου, παίρνοντας μέρος στο επόμενο σεμινάριο Bartending.