Το μόνιμο πρόβλημα σε όλες τις οικογένειες κατα κύριο λόγο είναι το οικονομικό. Συνήθως το πρόβλημα είναι το περιορισμένο εισόδημα, όμως δεν είναι αυτό το πραγματικό πρόβλημα πάντα. Πολλές φορές το εισόδημα αυξάνεται και ο οικογενειακός προϋπολογισμός παραμένει ελλειματικός. Tο πρόβλημα λοιπόν δεν είναι απαραίτητα το χαμηλό εισόδημα, αλλά η οργάνωση και η διανομή του, στις διάφορες ανάγκες που προκύπτουν κάθε φορά.

Η ιεράρχηση των αναγκών είναι το παν και αυτές χωρίζονται στις επείγουσες και μη επείγουσες, στις σημαντικές και στις μη σημαντικές. Οι επείγουσες και σημαντικές είναι αυτές που πρέπει να παίρνουν την πρώτη σειρά. Ακολουθούν οι σημαντικές και μη επείγουσες, οι επείγουσες αλλά μη σημαντικές και τέλος πάνε αυτές που δεν είναι ούτε επείγουσες ούτε σημαντικές.

Οι λογιστές, οι προσωπικοί μας σύμβουλοι, αυτοί οι άγιοι άνθρωποι, προσπαθούν να μας συμβουλεύουν και να μας δίνουν χρήσιμες πληροφορίες για το πως πρέπει να διαχειριζόμαστε το εισόδημά μας ώστε ο προϋπολογισμός να βγαίνει αν όχι πλεονασματικός, τουλάχιστον ισορροπημένος. Παρακάτω θα βρείτε ένα αρχείο εξέλ το οποίο θα σας βοηθήσει να κρατήσετε το λογαριασμό των οικονομικών της οικογένειας. Κατεβάστε το, ανοίξτε το και φτιάξτε το στα δικά σας μέτρα. Αν πάλι θέλετε να ασχοληθείτε πιο ενεργά με τη λογιστική δείτε ΕΔΩ

Κατεβάστε το αρχείο:

Έσοδα-Έξοδα

Αυτό που πρέπει να διαμορφώσετε σύμφωνα με τα δικά σας δεδομένα είναι “ο τύπος του εσόδου” και “τα έξοδα” όπως υποδεικνύουμε και στην παρακάτω εικόνα. Στο πεδίο σύνοψη δεν πειράζετε απολύτως τίποτα, αφού εκεί είναι οι αυτοματοποιημένες συναρτήσεις που θα υπολογίζουν κάθε φορά για εσάς το αποτέλεμσα του κάθε μήνα. Με αυτόν τον τρόπο θα δείτε ότι σιγά σιγά θα μπείτε στην διαδικασία να βρίσκετε περισσότερο συμφέρουσες οικονομικές προσφορές για διάφορες υπηρεσίες που χρειάζεστε όπως η τηλεφωνία, ο πάροχος ρεύματος κλπ. Το μεγαλύτερο ατού είναι ότι θα ξέρετε αν πάσα ώρα και στιγμή τι “περισσεύει” στο ταμείο. Αν και πάλι πιστεύετε ότι έχετε κλίση προς την λογιστική ποτέ δεν είναι αργά, ρίξτε μια ματιά ΕΔΩ.

logistiki