Η συνταγή της chef μας Ελένης Καπνιά την χειροποίητη πίτα για σουβλάκι, είχε μεγάλη επιτυχία στο Δωρεάν σεμινάριο που διεξήχθη στις 6/9/2018. Εσείς το ζητήσατε και εμείς σας δίνουμε τη συνταγή που τόσο αγαπήσατε και οι περισσότεροι φτιάξατε με τα χεράκια σας!

Υλικά:

• 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

• 1 κ.σ. μέλι • 7 γρ. αλάτι

• 1 φακελάκι ξερή μαγιά

• 2 κ.σ. ελαιόλαδο •

5 γρ. ξύδι

• 250 γρ. νερό χλιαρό

• Φρέσκο θυμάρι

• Λίγο αλεύρι χωριάτικο για το άνοιγμα

• Ελάχιστο ελαιόλαδο

Επί το έργον:

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλάτι. Ξεκινάμε το ζύμωμα για 3 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε το αλάτι. Ζυμώνουμε για άλλα 7 λεπτά μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη. Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάτο ενός μπολ, τοποθετούμε τη ζύμη, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

Έπειτα χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 10 μπαλάκια. Ρίχνουμε λίγο αλεύρι για ζύμωμα ή σιμιγδάλι και ανοίγουμε με τον πλάστη σε ένα στρόγγυλο λεπτό πιτάκι. Αφού το ανοίξουμε κάνουμε μερικές τρύπες με το πιρούνι. Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και ψήνουμε το κάθε πιτάκι. Είναι έτοιμο για γύρισμα όταν στην επιφάνεια εμφανιστούν μικρές φουσκάλες. Τότε το αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για 1 λεπτό. Συνεχίζουμε με όλες τις πίτες με αυτό τον τρόπο. Τις αποθηκεύουμε για σε μία νάϋλον σακουλίτσα χωρίς να την κλείσουμε για να μην ξεραθούν μέχρι τη στιγμή σερβιρίσματος. Προσοχή σε αυτό το σημείο να μην ιδρώσουν. Τις θέλουμε μαλακές αλλά όχι να απορροφήσουν τους υδρατμούς.chef eurotraining

SUPER TIP: Για πίτες καλαμποκιού χρησιμοποιούμε 70 % αλεύρι γ.ο.χ. και 30% καλομποκιού δηλ. 370 γρ. γ.ο.χ. και 130 γρ. καλομποκάλευρο με 230-250 γρ. νερού. Αν θέλουμε να κάνουμε τις πίτες πραγματικά τότε χρησιμοποιούμε και κουρκουμά για να του δώσουμε το κίτρινο χρώμα.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα μυστικά της αρτοποιίας δείτε ΕΔΩ!