Το μασάζ είναι μια θεραπεία που οφείλουμε να παρέχουμε στον εαυτό μας. 

Μπορεί στο μυαλό του ευρέως κοινού να έχει ταυτιστεί με τη χαλάρωση, ωστόσο παρέχει πολλά περισσότερα οφέλη στον οργανισμό. Ανακούφιση από ορθοπεδικά/μυοσκελετικά προβλήματα και άλγη, θεραπεία κατά των ημικρανιών, πρόληψη της χαλαρότητας του δέρματος, αποθεραπεία μετά από έντονη γυμναστική είναι μερικές μόνο από τις ευεργεσίες που προσφέρει στον άνθρωπο μια επαγγελματική συνεδρία μασάζ.

Ο τρόπος προσέγγισης διαμορφώνεται ανάλογα με τις ατομικές ανάγκες και βιολογικές απαιτήσεις του κάθε θεραπευόμενου, επικεντρώνοντας στα ξεχωριστά προβληματικά σημεία του. Αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι που καθιστά τις μασάζ συνεδρίες προσωποποιημένες και τη σχέση με το θεραπευτή πολλή σημαντική. Γι’ αυτό το λόγο, η αρχαία τεχνική του μασάζ διακρίνεται σε 80 διαφορετικά είδη, καλύπτοντας όλο το φάσμα των πιθανών αναγκών.

Χαλαρωτικό μασάζ: Ανακουφίζει από τον πόνο, μειώνει την κόπωση και τους μυϊκούς πόνους, χαλαρώνει το νευρικό σύστημα, μειώνει το άγχος και το στρες.

Θεραπευτικό μασάζ: Ενεργοποιεί τους ρυθμούς αυτοθεραπείας που υπάρχουν κοιμισμένοι μέσα σε κάθε οργανισμό, συμβάλλει αποτελεσματικά στη μείωση του ψυχικού στρες και την πίεση των νεύρων καθώς και στην ταχεία ανάρρωση μετά από επεμβάσεις ή τραυματισμούς που έχουν ταλαιπωρήσει τον οργανισμό.

Μασάζ για εγκύους: Χαλαρώνει τους μύες, ανακουφίζει τα πονεμένα σημεία, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, προλαμβάνει τυχόν θρομβώσεις, βοηθάει στην αύξηση των επιπέδων των αντιπηκτικών στο αίμα.

Λεμφικό μασάζ: Αποβάλλονται οι κυτταρικές τοξίνες, αναζωογονείται το δέρμα και οι ιστοί, βελτιώνεται η υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος και η άμυνα του οργανισμού.

Μασάζ πελμάτων: Ενεργοποιεί όλα τα όργανα αλλά και τη φυσική άμυνα του οργανισμού, προσφέρει πλήρη χαλάρωση και ηρεμία μέσα από μια σειρά ειδικών πιέσεων τόσο στο πέλμα όσο και στην ράχη των ποδιών, ενεργοποιεί σε κάθε σημείο διαφορετικό όργανο στο ανθρώπινο σώμα.

Hot stones μασάζ: Η θερμότητα των πετρών βοηθά τους μύες να απελευθερωθούν και την επιδερμίδα να απορροφήσει ευκολότερα τα αιθέρια έλαια, οδηγώντας στην ομαλή κυκλοφορία του αίματος και τη χαλάρωση.

Για να μάθεις όλα τα μυστικά γύρω από την τεχνική του μασάζ από καταρτισμένους επαγγελματίες του χώρου, πάρε μέρος στο επόμενο Σεμινάριο Επαγγελματικού μασάζ.