Η υψήλοτερη αξία στην εκπαίδευση είναι ο τρόπος που οδηγείται ο μαθητής στον δρόμο της γνώσης. Στο ΙΕΚ Eurotraining εξασφαλίζουμε υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης ξεκινώντας από την φροντίδα και τη μέριμνα για το σχεδιασμό σωστών και λειτουργικών εγκατάστασεων.

Παράλληλα επιλέγουμε το εκπαιδευτικό προσωπικό με βασικό άξονα την εμπειρία, την αξιοπιστία, το υψηλό επίπεδο γνώσεων αλλά και με βάση το ήθος. Ο Μάριος Μανταφούνης είναι καθηγητής και ειδικός του καφέ διδάσκει με αγάπη και συνέπεια όλα τα μυστικά, ώστε οι μαθητές του να περπατήσουν στο δρόμο του καφέ κάνοντας ένα συναρπαστικό ταξίδι αναζήτησης.

barista

Οι μαθητές του καφέ, μαθαίνουν θεωρία αλλά και πράξη. Η θεωρία είναι κάτι που χρειάζεται απαραίτητα προκειμένου να δώσει το σωστό υπόβαθρο σ’ ένα έναν barista που θα μπορεί να εξηγεί αυτό ακριβώς που κάνει, με αποτέλεσμα να μπορεί να το εξελίξει φτάνοντας σε ένα επίπεδο υψηλό.

Σκοπός όλων των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του IEK Eurotraining είναι να διδάξει τους μαθητές-σπουδαστές το δρόμο, ώστε λαμβάνοντας κάποιες βασικές και ειδικές γνώσεις να μπορούν αυτόνομα να αναζητούν τη γνώση τελειοποιώντας το αντικείμενο που έχουν επιλέξει να ακολουθήσουν σαν επαγγέλμα. Τα τεχνικά επαγγέλματα είναι μια κατηγορία που απαιτούν πολλαπλή εξάσκηση στο φυσικό χώρο εργασίας για να επιτευχθεί η κατοχύρωση της ικανότητας άσκησης του κάθε επαγγέλματος και σαν εκπαιδευτικός οργανισμός αυτό φροντίζουμε να εξασφαλίζουμε.

barista

Οι ενότητες που διδάσκονται στο θεωρητικό μέρος είναι:

Ιστορία του καφέ

Το καφεόδεντρο

Ανατομία του καρπού

Ποικιλίες καφέ

Τρόποι επεξεργασίας

Μέθοδοι αποθήκευσης

Μέθοδοι καβουρντίσματος

Άλεσμα και μύλοι αλέσεως

Καθαρισμός μηχανής Espresso και συντήρηση

barista

Ενώ οι ενότητες που διδάσκονται στο πρακτικό μέρος είναι οι εξής:

Espresso/ Cappuccino

Αφρόγαλα ζεστο/κρύο

Ελληνικός

Φίλτρου V60

Στιγμιαίος

Σοκολάτα

Εξυπηρέτηση Πελατών

Ταχύτητα στην Παρασκευή ροφημάτων

barista