Buche de Noël ή Χριστουγεννιάτικος Κορμός
Ο Χριστουγεννιάτικος Κορμός αποτελεί ένα από τα διάσημα γλυκά της περιόδου των Χριστουγέννων. Οι διάφορες παραλλαγές του επιτρέπουν να καλυφθεί και ο πιο απαιτητικός καλεσμένος, ενώ και η διακόσμησή του προσθέτει ακόμα περισσότερο στην Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα . Ο μύθος γύρω από την προέλευση του Buche de Noël είναι θολός, μιας και δεν μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει την προέλευσή του. Κάποιες από τις ιστορίες ισχυρίζονται ότι ο Ναπολέων Ι έβγαλε εκτός νόμου τα τζάκια μιας και ο αέρας από τις καμινάδες ήταν επιζήμιος για την υγεία των Γάλλων πολιτών. Τότε οι οικογένειες, έφτιαχναν το Buche de Noël ως σύμβολο της εστίας, στην οποία μπορούσαν να νιώσουν τη φροντίδα και τη ζεστασιά.
Η πρώτη εμφάνισή του χρονολογείται στο 1615 όταν συνταγή εμφανίστηκε σε βιβλίο μαγειρικής, με το όνομα Buche de Noël. Η συνταγή αυτή αναφέρεται στο παραδοσιακό Yule των παγανιστών Κελτών. Κατά το έθιμο έπρεπε να κοπεί ένας μεγάλος κορμός (Yule log) που στη συνέχεια θα καιγόταν. Η φωτιά έπρεπε να κρατήσει όλο χειμώνα, συμβολίζοντας το φως και τη γέννηση. Για να υποδεχθούν λοιπόν το Νέο Έτος, να καθαρίσουν τον αέρα από τα γεγονότα της προηγούμενης χρονιάς, οι οικογένειες συνήθιζαν να καίνε τους κορμούς στολισμένους με πουρνάρια, κουκουνάρια ή κισσό, κρατώντας τις στάχτες ως γούρι.
Στην Προβηγκία όλη η οικογένεια βοηθά να κοπεί ο κορμός, ενώ σήμερα το Yule χρησιμοποιείται σε μικρότερο βαθμό στις αγγλόφωνες χώρες ως συνώνυμο για τα Χριστούγεννα.
Το παραδοσιακό Yule Log ή Buche de Noël φτιάχνεται από παντεσπάνι, συνήθως βανίλιας, που γλασάρεται και γεμίζεται με βουτυρόκρεμα σοκολάτας. Η διακόσμησή του μιμείται πολλές φορές το κομμένο κορμό και στολίζεται με ζάχαρη άχνη για να θυμίζει το χιόνι, με κλαδάκια από δέντρο, φρέσκα μούρα και μαρέγκα σε σχήμα μανιταριών. Μέχρι πρόσφατα η Γαλλία κατείχε την πρώτη θέση στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο Buche de Noël μήκους 207,80 μέτρων, ενώ τώρα το ρεκόρ έσπασε η Κίνα με έναν επικό κορμό Buche de Noël μήκους 1068 μέτρων.
Αν σας ενδιαφέρει να ανακαλύψετε τα μυστικά του Χριστουγεννιάτικου κορμού μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο του Εκπαιδευτικού Ομίλου Eurotraining και να μάθετε στην πράξη πώς παρασκευάζεται ο διάσημος και γευστικός, Χριστουγεννιάτικος κορμός του κοσμου
Πηγή : https://www.itrofi.gr/diatrofi/istoria/article/756/buche-de-noel-o-sokolatenios-kormos-poy-milaei-gallika-kai-fernei-ta
Newsfeed
1 Αυγούστου 2021
Γνωρίζοντας τη Γιαπωνέζικη Τempura
31 Ιουλίου 2021
Face Wax η νέα τάση στο barbering
23 Ιουλίου 2021
Οι τάσεις στα νύχια για το καλοκαίρι του 2021
13 Ιουλίου 2021
Η τέχνη του Barbering
29 Ιουνίου 2021
Επαγγελματικό μασάζ με αιθέρια έλαια
24 Ιουνίου 2021
Σεμινάρια Λογιστικής – Μηχανογραφημένη Λογιστική
5 Αυγούστου 2020
EU Project Implementation
31 Μαρτίου 2020
Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην εποχή του covid19
16 Μαρτίου 2020