Όλοι θέλουμε να έχουμε στο σπίτι ένα γλυκάκι τόσο για τους καλεσμένους μας, τόσο και για τις επισκέψεις που δεν περιμένουμε αλλά με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε στο σπίτι μας. Η Ελένη Καπνιά μας προτείνει διάφορα γλυκάκια και σας περιμένει να μάθετε μαζί τα πιο “γλυκά κεράσματα”. Παρακάτω θα βρείτε τη συνταγή για τα αυθεντικά macarons:

Υλικά:

  • 200 γρ. αμύγδαλο λευκό χωρίς φλούδες
  • 200 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 150 γρ. ασπράδι αυγού (να είναι εκτός ψυγείο για 2 μέρες)
  • Μία πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια
  • Λίγες σταγόνες λεμονιού.

Για το σιρόπι

  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. νερό

Επί το έργον: Στο μπλέντερ αλέθουμε πολύ καλά το αμύγδαλο με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνουν πούδρα. Περνάμε το μείγμα από την σίτα για να μην έχουμε τυχόν κομματάκια. Αν βρούμε κομματάκια τα αλέθουμε ξανά. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη με το νερό και βράζουμε για 3 λεπτά χωρίς να ανακατέψουμε περιμένοντας να δέσει το σιρόπι Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε το εξάρτημα του σύρματος και ρίχνουμε τα ασπράδια, το αλάτι, τη βανίλια και λίγες σταγόνες λεμονιού.

macarons

Ξεκινάμε τα χτυπάμε σε μαρέγκα. Ρίχνουμε σιγά σιγά το καυτό σιρόπι με προσοχή να πέφτει στο μείγμα και όχι στο εξάρτημα του σύρματος. Η μαρέγκα μας θα είναι έτοιμη όταν θα σχηματίζονται κορφές και θα είναι γυαλιστερή. Προσθέτουμε στη μαρέγκα το κοσκινισμένο μείγμα αμύγδαλο-άχνη ζάχαρη και ενσωματώνουμε απαλά με μία σπάτουλα για να μη χάσουν τον όγκο τους. Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα επίπεδο ταψί (θέλουμε να είναι ίδια η λαδόκολλα) ή μία σιλικονούχα επιφάνεια και σχηματίζουμε κύκλους με ένα κουπάτ (σχήμα μακαρόν), με απόσταση μεταξύ τους, για να έχουμε οδηγό. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα κορνέ και γεμίζουμε τους κύκλους.

Αφήνουμε το ταψί για 1 ώρα στον περιβάλλοντα χώρο για να δημιουργηθεί μία μικρή κρούστα. Ψήνουμε τα μακαρόν σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 130 βαθμούς κελσίου για 15 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά για 5 ώρες. Έπειτα τα γεμίζουμε με ότι κρέμα επιθυμούμε.

macarons