Μπορώ να κάνω επαγγελματικό καθαρισμό προσώπου DIY στο σπίτι μόνη μου; Μα βέβαια σύμφωνα με τις οδηγίες της καθηγήτριας αισθητικής μας Παναγιώτα Νταμπάνη, τα βήματα είναι απλά. Αυτό που χρειάζεται είναι να αφιερώσουμε λίγο χρόνο στον εαυτό μας.

  1. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι ντεμακιγιάζ. Είτε έχουμε make up είτε όχι, είναι απαραίτητο προκειμένου να αφαιρεθεί κάθε υπόλειμμα. Πολλές φορές μπορεί να χρειαστεί διπλό ντεμακιγιάζ. Μην βαριέστε την διαδικασία, το κάθε βήμα πρέπει να γίνεται σωστά.
  2. Μετά από κάθε βήμα του καθαρισμού ακολουθεί η τονωτική λοσιόν που επιτρέπει στο ph του προσώπου να φτάνει στο 5.5. Αυτός ο δείκτης του ph συνιστά έναv όξινο δείκτη που προετοιμάζει κατάλληλα την επιδερμίδα του προσώπου μας κάθε φορά, ώστε να μπορεί δεχτεί πιο ευνοϊκά το επόμενο προϊόν για κάθε στάδιο του καθαρισμού.aisthitiki
  3. Στην συνέχεια επιλέγουμε ένα scrub απολλέπισης που να ταιριάζει στην επιδερμίδα μας, πιο δραστικό ή πιο ήπιο ανάλογα με τα συστατικά του. Για παράδειγμα η καλέντουλα είναι ταυτόχρονα απολυμαντική και καταπραϋντική. Απλώνουμε το scrub και το αφήνουμε 5-10 λεπτά μέχρι να στεγνώσει και να σταθεί. Προσοχή απλώστε λίγη ποσότητα, δεν χρειάζεται πολλή. Μην ξεχάσετε τον λαιμό. Ο λαιμός είναι πολύ σημαντικός και ανήκει χωρίς αμφιβολία στην περιποιήση του προσώπου. Όταν στεγνώσει λίγο αρχίζουμε να τρίβουμε με ένα δίσκο ντεμακιγιάζ εμποτισμένο με νερό, με απαλές κινήσεις, ώστε να διώξουμε μακριά τα νεκρά κύτταρα αλλά και όλο το υλικό του scrub.
  4. Μόλις αφαιρέσουμε το scrub, περνάμε ξανά το πρόσωπο μας με την τονωτική λοσιόν.
  5. Έπειτα προχωράμε στο μασάζ. Το μασάζ είναι ευεργετικό για το πρόσωπό μας. Επιλέγουμε ένα αιθέριο έλαιο που να ταιριάζει στον τύπο του δέρματος μας και κάνουμε μασάζ σε όλο το πρόσωπο με κινήσεις που η κατεύθυνση τους είναι από κάτω προς τα πάνω και από μέσα προς τα έξω. Αυτό βοηθά την καλή κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα να τονώνται οι μυς του προσώπου μας και να δείχνουν πιο υγιείς. Κανονικά πρέπει να αφιερώνουμε 3 λεπτά κάθε βράδυ στο μασάζ του προσώπου μας.aisthitiki
  6. Στη συνέχεια χωρίς να βάλουμε λοσιόν, βάζουμε τη μάσκα την οποία αφήνουμε 10 περίπου λεπτά. Την απλώνουμε με πινέλο. Και καθομαστε σε ηρεμία. Στην συνέχεια την αφαιρούμε με απαλές κινήσεις με δίσκους ντεμακιγιάζ που είναι εμποτισμένοι σε νερό.

aisthitiki-eurotraining

7. Απλώνουμε για ακόμα μια φορά την τονωτική λοσιόν και στο τέλος βάζουμε μια ενυδατική κρέμα ή μια αντιλιακή κρέμα.

Η περιποίηση είναι το ίδιο ακριβώς και για τους άνδρες. δεν είναι μόνο γυναικείο προνόμιο η ομορφιά.

aisthitiki