Η αρωματοθεραπεία είναι μια εναλλακτική μορφή ολιστικής θεραπείας που χρησιμοποιεί αιθέρια έλαια για να σας βοηθήσει να βελτιώσετε και να ισορροπήσετε τόσο συναισθηματικά όσο και σωματικά, βοηθώντας σας να αφιερώσετε χρόνο στον εαυτό σας. Τα αρώματα που επενεργούν μέσω της αρωματοθεραπείας και των αιθέριων ελαίων έχουν δυναμική επίδραση στο νου και στο σώμα. Σίγουρα θα θυμάστε τον εαυτό σας πολλές φορές να έχει συνδυάσει ένα συναίσθημα ή μια ανάμνηση είτε καλή είτε κακή, με μία μυρωδιά με την οποία όταν ξαναέρθετε σε επαφή θυμάστε ξανά την ανάμνηση του συναισθήματος που είχατε βιώσει. Ένα ωραίο φαγητό από τη μητέρα σας, το άρωμα από το aftersave του μπαμπά σας, το μαλακτικό από τα ρούχα για τα οποία φρόντιζε η μαμά σας. Ένα όμορφο μπουκέτο λουλούδια που σας χάρισαν σε μια επέτειο, τη μυρωδια από την ανοιξιάτικη φύση σε μια ωραία εκδρομή που είχατε κάνει με τους αγαπημένους σας. Όλες αυτές οι αναμνήσεις που έχουν συνδυαστεί για παράδειγμα με ωραία βιώματα και συναισθήματα όταν θα τύχει και θα έρθετε σε επαφή ξανά σε μία άλλη χρονική στιγμή στο μέλλον θα διαπιστώσετε ότι σας δημιουργούν ευφορία, ψυχική ανάταση και ηρεμία. Με πολύ απλά λόγια κάπως έτσι θα μπορούσαμε να εξηγήσουμε τον τρόπο που επιδρά η αρωματοθεραπεία στον άνθρωπο.

Η επίδραση γίνεται με την αίσθηση της όσφρησης που συνδέεται με τα βαθύτερα μέρη του εγκεφάλου που διέπονται από τα βασικά σας ένστικτα, σκέψεις και συναισθήματα. Σε φυσικό επίπεδο, τα αιθέρια έλαια βοηθούν στη διευκόλυνση των μυϊκών πόνων, βελτιώνουν την κυκλοφορία, διευκολύνουν τη συμφόρηση των κόλπων και λειτουργούν ως ισχυρό αντιοξειδωτικό.

Η συστηματική αρωματοθεραπεία μπορεί να προσφέρει:

-Ανακούφιση από πόνους αρθρίτιδας
-Βελτίωση του πεπτικού συστήματος
-Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος
-Περιορισμό των προβλημάτων ύπνου
-Μείωση του άγχους

Η εφαρμογή της αρωματοθεραπείας μπορεί να γίνει ακόμη και στο σπίτι, αλλά απαιτεί ειδική εκπαίδευση. Λάβε μέρος στο σεμινάριο αρωματοθεραπείας της Eurotraining και μάθε όλα τα μυστικά της κορυφαίας εναλλακτικής μορφής θεραπείας.