Η περιποίηση των άκρων είναι ένα σημαντικό κομμάτι της προσωπικής υγιεινής που συχνά παραμελείται. Ταυτισμένη με την αισθητική, πολλές φορές η φροντίδα των νυχιών δε λαμβάνει τη σημασία, το χώρο ή την προσοχή που χρειάζεται, με αποτέλεσμα τα άκρα να έχουν μια όχι και τόσο ευπαρουσίαστη εικόνα ή ακόμη και να ταλαιπωρούνται από μικρά ή και μεγαλύτερα προβλήματα. Μυκητιάσεις, τοπικές ξηροδερμίες, ενοχλητικά υπονύχια είναι μόνο μερικά από αυτά.
Με την κατάλληλη προσοχή και μερικά tips μπορείς εύκολα να απαλλαγείς και να δώσεις στα άκρα σου μια υγιή και σικ εικόνα.

Εν αρχη είναι η ενυδάτωση
Η περιοχή των άκρων πρέπει να ενυδατώνεται, όπως και η υπόλοιπη επιφάνεια της επιδερμίδας. Πριν κοιμηθείς, βάλε μικρή ποσότητα ενυδατικής κρέμας σε κάθε νύχι απλώνοντάς τη με κυκλικές κινήσεις και άφησε τη να δράσει όσο εσύ κοιμάσαι. Με αυτόν τον τρόπο θα απομακρύνεις την ξηροδερμία, αλλά και το σπάσιμο/ξεφλούδισμα των νυχιών.

Μην ξεχνάς την απολέπιση
Η αποβολή των νεκρών κυττάρων επιτυγχάνεται μέσω της τακτικής απολέπισης και δίνει στα χέρια μια βελούδινη υφή. Φτιάξε το δικό σου σκραμπ με φυσικά υλικά, όπως το έλαιο πορτοκαλιού και η ζάχαρη ή επίλεξε ένα του εμπορίου που σου ταιριάζει και επανάλαβε τη διαδικασία 2 φορές την εβδομάδα.

Η υπερβολική υγρασία δεν κάνει καλό
Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη μεν, η υπερβάλουσα υγρασία είναι η βασική αιτία εμφάνισης μυκητιάσεων, δε. Γι’ αυτό το λόγο, κάθε φορά που τα άκρα σου έρχονται σε εκτεταμένη επαφή με νερό ή ιδρώνουν, φρόντισε να τα στεγνώνεις σωστά, χρησιμοποιώντας ακόμη και το σεσουάρ, εάν το κρίνεις απαραίτητο.

Κόβε τα νύχια σου συχνά
Τα νύχια, όπως και τα μαλλιά, δυναμώνουν κάθε φορά που τα κόβεις ή τα λιμάρεις. Φρόντισε να μειώνεις το μήκος τους τακτικά, αλλά πρόσεχε να χρησιμοποιείς τα σωστά εργασία. Η μεταλλική λίμα είναι σχεδόν απαγορευτική!

Απόφυγε τα επαναλαμβανόμενα βαψίματα
Όσο κι αν σου αρέσει η εικόνα των βαμμένων νυχιών και όσα eco friendly βερνίκια κι αν βρεις, τα νύχια δεν παύουν να χρειάζονται “αέρα” για να αναπνεύσουν. Φρόντισε, λοιπόν, να αφήνεις ένα κενό μιας ή δύο ημερών τουλάχιστον πριν επαναλάβεις το επόμενο βάψιμο.

Extra Tip: Εάν τα νύχια σου εμφανίζουν μικρούς λεκέδες από τα βαψίματα, κόψε ένα λεμόνι στα δύο και βύθισε τα δάχτυλά σου για 15- 20 λεπτά. Το κιτρικό οξύ θα απομακρύνει με φυσικό τρόπο τους λεκέδες. Εάν αυτοί επιμένουν, επισκέψου το δερματολόγο σου.

Μάθε όλα τα μυστικά για τη σωστή περιποίηση των άκρων στο σεμινάριο Ονυχοπλαστικής.