ΝΕΟ Voucher 10.000 ανέργων, ηλικίας 25 – 45, με εκπαιδευτικό επίδομα 400€ και εξάμηνη αμειβόμενη απασχόληση.

Το Voucher 10.000 ανέργων αφορά στην κατάρτιση και πιστοποίηση εγγεγραμμένων στο μητρώο ανέργων της ΔΥΠΑ ηλικίας 25 έως 45 ετών και πρόκειται να εστιάσει στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων των ωφελούμενων (upskilling) ή/και στην επανακατάρτισή τους (reskilling) με τη μέθοδο της σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης διάρκειας 80 ωρών. Την κατάρτιση των ωφελούμενων ακολουθεί πιστοποίηση των αποκτηθεισών γνώσεων και δεξιοτήτων.

Ωφελούμενοι – Προϋποθέσεις 

– Να είναι άνεργοι ηλικίας 25 – 45 και να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας της ΔΥΠΑ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.

– Να μην έχουν παρακολουθήσει άλλο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ κατά τα τελευταία δύο έτη.

Το πρόγραμμα Voucher 10.000 ανέργων περιλαμβάνει:

α) Θεωρητική εξ αποστάσεως Κατάρτιση διάρκειας 80 ωρών με εκπαιδευτικό επίδομα 400 € (5 €/ώρα κατάρτισης)

β) Δωρεάν Πιστοποίηση, που θα αποκτηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης.

γ) Εξάμηνη αμειβόμενη απασχόληση σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, κατά την οποία η ΔΥΠΑ καλύπτει στους εργοδότες, το 100% του μισθού και των εισφορών για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας 25-30 ετών (έως 6.132 ευρώ ανά θέση εργασίας) ή το 80% για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας 31-45 ετών (έως 4.906 ευρώ ανά θέση εργασίας).

Η Δράση  υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

⸻ 2023-24
ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θέλεις να μάθεις περισσότερα;

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Η EUROTraining αποτελεί ένα από τα καλύτερα Κέντρα Δια Βίου μάθησης και εκπαίδευσης ενηλίκων με μεγάλες επιτυχίες στην επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του. Αν ενδιαφέρεσαι να εκπαιδευτείς σε μία ειδικότητα ή να επεκτείνεις τις γνώσεις σου ώστε να ασχοληθείς με το συγκεκριμένο επάγγελμα συμπλήρωσε την ακόλουθη φόρμα ενημέρωσης.

Συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια