Οι τάσεις για το στυλ του ανδρικού κουρέματος είναι γεγονός, προσφέροντας με αυτό το τρόπο έμπνευση για πολλά και διαφορετικά κουρέματα για όλες τις προτιμήσεις.  

  1. Το Buzz Cut σαν όρος χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα συγκεκριμένο κοντό κούρεμα, κατά το οποίο το μήκος των μαλλιών είναι ομοιόμορφο σε ολόκληρη την έκταση της κεφαλής. 
  2. Το Brow Flow κυρίως χρησιμοποιείται σε μαλλιά μεσαίου και μεγαλύτερου μήκους, τα οποίο χτενίζονται προς τα πίσω. Για την επίτευξη του συγκεκριμένου στυλ χρειάζεται το κατάλληλο κούρεμα για το μήκος των μαλλιών, αλλά και η χρήση ενός προϊόντος περιποίησης. 
  3. Το ατημέλητο Undercut αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή αλλά και διακριτικά ανδρικά κουρέματα. Στα ατημέλητα undercut κουρέματα συνηθίζεται να υπάρχει διαφορετικό μήκος στα πλαϊνά και στο πίσω μέρος της κεφαλής από ό,τι πάνω μέρος της κεφαλής.  
  4. Το Crew Cut κούρεμα εστιάζει στο χαμηλό κόψιμο των μαλλιών στο πάνω μέρος της κεφαλής, ενώ παράλληλα, τα μαλλιά στο πλαϊνό και στο πίσω μέρος της κεφαλής κόβονται σε κοντό μήκος. 
  5. Το Textured κούρεμα προσφέρει διαφορετικά στρώματα μήκους τρίχας, με αποτέλεσμα να διαμορφώνονται διαφορετικά textures και να δημιουργούνται επίπεδα στην τρίχα. 

Αν και εσείς επιθυμείτε να μάθετε την τέχνη του παραδοσιακού κουρέα και να δημιουργείτε παραδοσιακά και μοντέρνα ανδρικά κουρέματα, τότε μπορείτε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο Barbering – Ανδρικό Κούρεμα & Ξύρισμα του Εκπαιδευτικού Οργανισμού EUROTraining 

Το σεμινάριο Barbering – Ανδρικό Κούρεμα & Ξύρισμα είναι σχεδιασμένο, ώστε να προσφέρει μια απόλυτη handson εμπειρία, που θα σας επιτρέπει να μάθετε μυστικά σχετικά με την περιποίηση των μαλλιών  και να εξασκηθείτε σε τεχνικές όπως αυτή της φαλτσέτας και των κουρευτικών μηχανών. 

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες για το σεμινάριο Barbering – Ανδρικό Κούρεμα & Ξύρισμα ΕΔΩ.