Η ιστορία του sushi. Το Sushi αποτέλεσε μια από τις βασικότερες μεθόδους συντήρησης των ψαριών στην Νοτιοανατολική Ασία. Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι στην ευρύτερη περιοχή αποθήκευαν το αλατισμένο ψάρι μέσα σε βρασμένο ρύζι, καθώς ήταν ευκολότερη η συντήρησή του. Σιγά – σιγά, αυτή η μέθοδος έκανε την εμφάνισή της στην Ιαπωνία και από εκεί αναπτύχθηκε ένας νέος γαστρονομικός ορίζοντας. Στην ιστορία του Sushi , ο Sushi Chef Hanaya Yohei, αποτέλεσε τη σημαντικότερη συμβολή στη διαμόρφωση του Sushi, εμπλουτίζοντας τη συνταγή με ξύδι, διάφορα είδη ψαριών και λαχανικών, ωθώντας με αυτό το τρόπο στην εξέλιξη της γαστρονομικής κουλτούρας της Ιαπωνίας. 

Τα Είδη του Sushi 

  • Nigiri: To Nigiri αποτελεί ένα από τους πιο συνηθισμένους τύπους στην κατηγορία του. Συγκεκριμένα, το Nigiri είναι ένα λεπτοκομμένο φιλέτο ψαριού τοποθετημένο πάνω σε ρύζι, στο οποίο έχει προσδοθεί ένα οβάλ σχήμα. 
  • Maki: Το Maki αποτελεί ένα συνδυασμό από ρύζι, ψάρι, λαχανικά ή άλλα συστατικά τυλιγμένα με φύκι. 
  • Temaki: Το Temaki είναι χωνάκι από φύκι, το οποίο περιέχει την γέμιση που μπορούμε να συναντήσουμε στο Maki. 
  • Chirashi: To Chirashi αποτελείται από κομματάκι ωμού ψαριού, τα οποία σερβίρονται μέσα σε ένα μπολ με ρύζι. 
  • Sashimi: Το Sashimi είναι λεπτές φέτες ωμού ψαριού, φιλεταρισμένες, οι οποίες δεν σερβίρονται με κάποια επιφανή γαρνιτούρα. Είναι σημαντικό, όμως, να αναφερθεί ότι το φιλέτο του ψαριού είναι μαριναρισμένο με σόγια ή άλλα συστατικά.  

Πέντε βασικοί λόγοι γιατί το Sushi αποτελεί το απόλυτο Fingerfood! 

  1. Για αρχή, τα πιάτα του Sushi αποτελούνται από μικρές και τραγανές μπουκιές, αποσκοπώντας με αυτό τον τρόπο την ευκολότερη κατάποσή τους. 
  2. Στα Sushi Bar, προσφέρονται υγρές και ζεστές πετσέτες με τις οποίες οι πελάτες μπορούν να καθαρίζουν τα χέρια τους πριν και μετά το γεύμα.  
  3. Η παρουσίαση είναι πολύ σημαντική για όλα τα είδη του Fingerfood! Με αυτό τον τρόπο, λοιπόν, όλα τα πιάτα έχουν φτιαχτεί με ιδιαίτερη φιλοσοφία και αισθητική, ώστε να είναι πιο ελκυστικά προς τους πελάτες.  
  4. Οι Sushi chefs προτείνουν την κατάποση των Nigiri με τα χέρια! 
  5. Τα υλικά για Nigiri ή Maki rolls μπορούν να βρεθούν σε καταστήματα της γειτονιάς,  

Αν και εσείς αγαπάτε την ιαπωνική κουλτούρα και επιθυμείτε να μάθετε να φτιάχνετε το απόλυτο Sushi, μπορείτε να παρακολουθήσετε το Σεμινάριο Sushi του Εκπαιδευτικού Οργανισμού EUROTraining 

Το Σεμινάριο Sushi έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να βιώσετε μια απόλυτη handson εμπειρία, που θα σας οδηγήσει σε γευστικές δημιουργίες υψηλού επιπέδου. 

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες για το Σεμινάριο Sushi ΕΔΩ.

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο Sushi Chef  Κωνσταντίνος Φωτεινός, ο οποίος διαθέτει δεκαπενταετή εμπειρία στον χώρο της γαστρονομίας. Έχει εργαστεί σε αρκετά βραβευμένα εστιατόρια, όπως αυτό του Gordon Ramsay. Τα τελευταία εφτά χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με το Sushi και την Nikkei κουζίνα. Ένας από τους μεγαλύτερους σταθμούς της καριέρας του, ήταν το Kabuki Wellington στην Μαδρίτη, το οποίο κατέχει δύο αστέρια Michelin και θεωρείται ως πραγματικό σημείο αναφοράς της ιαπωνικής γαστρονομίας στην Ευρώπη.