Σεμινάριο Sushi

Η Ιαπωνική κουζίνα αποτελεί βασικό στοιχείο της Ιαπωνικής κουλτούρας και γαστρονομίας, εκφράζοντας τα στοιχεία του γοητευτικού πολιτισμού της Ασίας. Το Sushi, ως κύριος εκπρόσωπός της, κατέχει τον τίτλο του πλέον δημοφιλούς πιάτου της σε διεθνές επίπεδο. Η ιστορία του ξεκινάει ήδη από τον 7ο αιώνα μ.Χ, όταν αρχίζει η διάδοσή του στην νοτιοανατολική Ασία και φθάνει ως την Ιαπωνία. Η ονομασία του σημαίνει «με ξινή γεύση» και σχετίζεται άμεσα με τον αρχικό τρόπο παρασκευής του.

Στη σημερινή του μορφή το σύστησε στο ευρύ κοινό ο Χανάγια Χοκέι το 1820, ο οποίος συνδύασε τα ωμά θαλασσινά με το ρύζι που έχει εμποτιστεί σε ξύδι, ως μια πρόταση εύκολου και γρήγορου στην παρασκευή φαγητού. Στο Σεμινάριο Sushi, θα εξερευνήσουμε σε βάθος την ιστορία, την ορολογία, και την τεχνική που κρύβονται πίσω από αυτό το αγαπημένο πιάτο.

Είτε για την προσωπική σου απόλαυση είτε για επαγγελματικούς σκοπούς, το Σεμινάριο Sushi είναι η ιδανική ευκαιρία να ανακαλύψεις την κόσμο του Sushi και να αποκτήσεις τις δεξιότητες που απαιτούνται για την δημιουργία αυτού του ιδιαίτερου πιάτου που προέρχεται από την Ιαπωνική κουζίνα.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θέλεις να μάθεις περισσότερα;

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Η EUROTraining αποτελεί ένα από τα καλύτερα Κέντρα Δια Βίου μάθησης και εκπαίδευσης ενηλίκων με μεγάλες επιτυχίες στην επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του. Αν ενδιαφέρεσαι να εκπαιδευτείς σε μία ειδικότητα ή να επεκτείνεις τις γνώσεις σου ώστε να ασχοληθείς με το συγκεκριμένο επάγγελμα συμπλήρωσε την ακόλουθη φόρμα ενημέρωσης.

Κάντε Early Subscribe και επωφεληθείτε με 10% έκπτωση!

Χαμηλές τιμές & αδιαπραγμάτευτη ποιότητα εκπαίδευσης, με επιπλέον όφελος

Τι θα μάθω στο «Σεμινάριο Sushi» της EUROTraining;

Το Sushi κρύβει πολλά μυστικά, τα οποία αφορούν τόσο στην παρασκευή και την εκτέλεση, όσο στις τεχνικές και στην επιλογή των υλικών. Στο Σεμινάριο Sushi αρχικά θα μυηθείς στην Ιαπωνική κουζίνα, προκειμένου να καταλάβεις εις βάθος τη φιλοσοφία της. Στη συνέχεια, με μια σειρά θεωρητικών μαθημάτων και εργαστηρίων πρακτικής εξάσκησης, θα διδαχθείς τα είδη ρυζιού και τον τρόπο παρασκευής τους (Gohanmono), τις τεχνικές φιλεταρίσματος ψαριού, τις τεχνικές κοπών και τυλίγματος, τη μέθοδο μαγειρέματος σε ατμό (Mushimono) και βρασμό (Nimono), την τεχνική τηγανίσματος (Agemono), τα κριτήρια επιλογής της πρώτης ύλης και τον τρόπο στησίματος και παρουσίασης του πιάτου (Food Styling).
Στο Σεμινάριο Sushi θα εξοικειωθείς με τις βασικές αρχές και τεχνικές που επικρατούν στην Ιαπωνική κουζίνα και θα αποκτήσεις τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να προετοιμάζεις Sushi σε επαγγελματικό επίπεδο. Οι επαγγελματικές κουζίνες της Eurotraining θα σου δώσουν την ευκαιρία να μάθεις τις τεχνικές και τα μυστικά του Sushi και να εξασκήσεις όλες τις θεωρητικές γνώσεις που απέκτησες.
Το Σεμινάριο Sushi απευθύνεται σε απόφοιτους και φοιτητές σχολών μαγειρικής και τουριστικών επαγγελμάτων, επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης, ιδιοκτήτες εστιατορίων, ερασιτέχνες μάγειρες και λάτρεις της μαγειρικής.

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο Sushi Chef Κωνσταντίνος Φώτεινας, ο οποίος διαθέτει δεκαπενταετή εμπειρία στον χώρο της γαστρονομίας. Έχει εργαστεί σε αρκετά βραβευμένα εστιατόρια, όπως αυτό του Gordon Ramsay. Τα τελευταία εφτά χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με το Sushi και την Nikkei κουζίνα. Ένας από τους μεγαλύτερους σταθμούς της καριέρας του, ήταν το Kabuki Wellington στην Μαδρίτη, το οποίο κατέχει δύο αστέρια Michelin και θεωρείται ως πραγματικό σημείο αναφοράς της ιαπωνικής γαστρονομίας στην Ευρώπη.

Πρόγραμμα Σεμιναρίου

Οι έμπειροι εισηγητές του σεμιναρίου προσφέρουν γνώσεις που καλύπτουν τόσο το θεωρητικό όσο και το πρακτικό μέρος της ειδικότητας. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου οι σπουδαστές θα παρακολουθήσουν τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

1.Εισαγωγή
  • Προέλευση και εξέλιξη του Sushi
  • Παραδοσιακό Ιαπωνικό Sushi και Αμερικάνικο Sushi
  • Μοντέρνες τεχνικές στην παρασκευή Sushi
  • Είδη Sushi και ορολογία
2.Στήσιμο Κουζίνας Sushi σε à la carte εστιατόριο
  • Προετοιμασία χώρου για παρασκευή Sushi
3.Προετοιμασία ρυζιού
 • Πλύσιμο και στέγνωμα
 • Συνταγή ξυδιού για μαρινάρισμα
4.Προετοιμασία ψαριού για Sushi
  • Φιλετάρισμα, μαρινάρισμα και συντήρηση ψαριού για Sashimi, Nigiri, Maki Rolls
  • Παρασκευή Sashimi, Nigiri με τα ψάρια: Τόνος, Σολομός, Seabass, Seabream
5.Παρασκευή Maki Rolls
  • Τεχνικές παρασκευής Hoso Maki, Inside Out (Uramaki)
  • Futomaki
6.Παρασκευή Salmon Tartare 7.Γευσιγνωσία Maki Rolls

Τι θα λάβω στο τέλος των σεμιναρίων;

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης EUROTraining

info
Διάρκεια

20 ώρες

Τμήματα

Ολιγομελή

Πρωινά - Απογευματινά

Κόστος Συμμετοχής

Χαμηλές τιμές

Πιστοποίηση

Βεβαίωση

παρακολούθησης σεμιναρίου

Image Gallery Εργαστηρίων
Photos

Υλικοτεχνικός εξοπλισμός

Συμπεριλαμβάνονται η χρήση υλικοτεχνικού εξοπλισμού (σκεύη και συσκευές), καθώς και μεγάλη ποικιλία αναλώσιμου εργαστηριακού εξοπλισμού (πρώτες ύλες απαραίτητες για την πραγματοποίηση των μαθημάτων).

Έναρξη Σεμιναρίων όλο τον χρόνο

Οι θέσεις είναι περιορισμένες γι’ αυτό τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Για να ενημερωθείτε για τις ημερομηνίες έναρξης των σεμιναρίων επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook!

Ολιγομελή Τμήματα

Τα τμήματά μας είναι ολιγομελή ώστε να επιτυγχάνονται οι καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης.

Πιστοποιημένη Παρακολούθηση

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης EUROTraining.

Σύγχρονες Εγκαταστάσεις

Το EUROTraining διαθέτει πλήρως εξοπλισμένους και οργανωμένους χώρους εκπαίδευσης, διασφαλίζοντας ποιοτικές υπηρεσίες κατάρτισης.

Χαμηλά Δίδακτρα

Χαμηλές τιμές που δεν επηρεάζουν την ποιότητα της εκπαίδευσης.

Γιατί στη euroTRAINING?
H EUROTraining σε συνεργασία με μία ομάδα έμπειρων εκπαιδευτών, σχεδιάζει και υλοποιεί σεμινάρια υψηλού επιπέδου, προσαρμοσμένα στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς εργασίας. Στόχος μας η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων που θα βοηθήσουν τους ενδιαφερόμενους να αναπτύξουν άμεσα και αποτελεσματικά τις δεξιότητές τους, ώστε να αναζητήσουν καλύτερες επαγγελματικές ευκαιρίες.
About
Συνεργαζόμενες επιχειρήσεις

Newsfeed

Latest