Σεμινάριο Sushi!

Η Ιαπωνική κουζίνα αποτελεί βασικό στοιχείο της Ιαπωνικής κουλτούρας, εκφράζοντας τα στοιχεία του γοητευτικού πολιτισμού της Ασίας. Το sushi, ως κύριος εκπρόσωπός της, κατέχει τον τίτλο του πλέον δημοφιλούς πιάτου της σε διεθνές επίπεδο. Η ιστορία του ξεκινάει ήδη από τον 7ο αιώνα μ.Χ, όταν αρχίζει η διάδοσή του στην νοτιοανατολική Ασία και φθάνει ως την Ιαπωνία. Η ονομασία του σημαίνει «με ξινή γεύση» και σχετίζεται άμεσα με τον αρχικό τρόπο παρασκευής του. Στη σημερινή του μορφή το σύστησε στο ευρύ κοινό ο Χανάγια Χοκέι το 1820, ο οποίος συνδύασε τα ωμά θαλασσινά με το ρύζι που έχει εμποτιστεί σε ξύδι, ως μια πρόταση εύκολου και γρήγορου στην παρασκευή φαγητού. Οι μικροί πάγκοι πώλησής του δεν άργησαν να μεταλλαχθούν στα γνωστά σε όλους sushi bars προσφέροντας πολλές διαφορετικές εκδοχές της αρχικής συνταγής και να το καταστήσουν μία από τις πιο αγαπητές διατροφικές τάσεις διαχρονικά. Οι βασικές μορφές του είναι το Sashimi, το Maki, το Nigiri, το Uramaki και το Temaki. Σήμερα, μπορεί κανείς να το βρει σε μια τεράστια ποικιλία παραλλαγών σε κάθε γωνιά της γης.

Κάντε Early Subscribe και επωφεληθείτε με 10% έκπτωση!

Χαμηλές τιμές & αδιαπραγμάτευτη ποιότητα εκπαίδευσης, με επιπλέον όφελος

Τι θα μάθω στο σεμινάριο Sushi της EUROTraining;

Τι θα μάθω στο σεμινάριο Sushi;

Το Sushi, εκπροσωπώντας μια ολόκληρη κουλτούρα, κρύβει πολλά μυστικά, τα οποία αφορούν τόσο στην παρασκευή και την εκτέλεση, όσο στις τεχνικές και την επιλογή των υλικών. Στο σεμινάριο Sushi αρχικά θα μυηθείς στην ιστορία της Ιαπωνικής κουζίνας, προκειμένου να καταλάβεις εις βάθος τη φιλοσοφία της. Στη συνέχεια, με μια σειρά θεωρητικών μαθημάτων και εργαστηρίων πρακτικής εξάσκησης, θα διδαχθείς τα είδη ρυζιού και τον τρόπο παρασκευής τους (Gohanmono), τις τεχνικές φιλεταρίσματος ψαριού, τις τεχνικές κοπών και τυλίγματος, τη μέθοδο μαγειρέματος σε ατμό (Mushimono) και βρασμό (Nimono), την τεχνική τηγανίσματος (Agemono), τα κριτήρια επιλογής της πρώτης ύλης και τον τρόπο στησίματος και παρουσίασης του πιάτου (Food Styling).

Για ποιο λόγο να επιλέξω το σεμινάριο Sushi της Εurotraining;

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός Eurotraining δραστηριοποιείται στο χώρο της εκπαίδευσης πολλά χρόνια και συνεργάζεται με έμπειρους και διακεκριμένους στο χώρο τους διδάσκοντες. Οι εργαστηριακές δομές της είναι τελευταίας τεχνολογίας έτσι ώστε ο εκπαιδευόμενος να έρχεται σε επαφή με συνθήκες επαγγελματικού επιπέδου. Οι επαγγελματικές κουζίνες της Eurotraining θα δώσουν σε κάθε συμμετέχοντα την ευκαιρία να μάθει τις τεχνικές και τα μυστικά του Sushi και να εξασκήσει στην πράξη όσα έμαθε. Ολοκληρώνοντας τον κύκλο των συναντήσεων, θα έχει αποκτήσει σημαντικές γνώσεις τις οποίες θα μπορεί να εξασκήσει ακόμη και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο;

Το σεμινάριο Sushi απευθύνεται σε απόφοιτους και φοιτητές σχολών μαγειρικής και τουριστικών επαγγελμάτων, επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης, ιδιοκτήτες εστιατορίων, ερασιτέχνες μάγειρες και λάτρεις της μαγειρικής.

Εισηγητής
Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο Sushi Chef Κωνσταντίνος Φώτεινας, ο οποίος διαθέτει δεκαπενταετή εμπειρία στον χώρο της γαστρονομίας. Έχει εργαστεί σε αρκετά βραβευμένα εστιατόρια, όπως αυτό του Gordon Ramsay. Τα τελευταία εφτά χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με το Sushi και την Nikkei κουζίνα. Ένας από τους μεγαλύτερους σταθμούς της καριέρας του, ήταν το Kabuki Wellington στην Μαδρίτη, το οποίο κατέχει δύο αστέρια Michelin και θεωρείται ως πραγματικό σημείο αναφοράς της ιαπωνικής γαστρονομίας στην Ευρώπη.

Πρόγραμμα

Οι έμπειροι εισηγητές του σεμιναρίου προσφέρουν γνώσεις που καλύπτουν τόσο το θεωρητικό όσο και το πρακτικό μέρος της ειδικότητας. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου οι σπουδαστές θα παρακολουθήσουν τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

 • Προέλευση και εξέλιξη σούσι
 • Παραδοσιακό Ιαπωνικό VS Αμερικάνικο
 • Μοντέρνες Τεχνικές
 • Είδη και Ορολογία
 • Στήσιμο κουζίνας σούσι σε αλα καρτ εστιατόριο
 • Προετοιμασία ρυζιού (πλύσιμο, στέγνωμα, σωστή συνταγή ξυδιού για μαρινάρισμα)
 • Φιλετάρισμα, μαρινάρισμα και συντήρηση ψαριού για sashimi, nigiri, maki rolls
 • Παρασκευή sashimi, nigiri, για τα εξής ψάρια: Τόνος, Σολομός, Seabass, Seabream
 • Παρασκευή maki rolls, hoso maki, inside out (uramaki)
 • Futomaki
 • Παρασκευή salmon tartare
 • Στο τέλος του σεμιναρίου ακολουθεί γευσιγνωσία maki rolls

Τι θα λάβω στο τέλος των σεμιναρίων;

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Πιστοποιητικό παρακολούθησης από το αδειοδοτημένο από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π (φορέας του Υπουργείου Παιδείας) Κέντρο Δια Βίου Μάθησης euroTRAINING, για αναγνωρισμένη επαγγελματική ένταξη.

Δυνατότητα Βρετανικής Πιστοποίησης από τον εξειδικευμένο φορέα Gatehouse Awards!

info
Διάρκεια

20 ώρες

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 24/04/23, 25/04/23, 27/04/23, 28/04/23

Τμήματα

Ολιγομελή

Πρωινά – Απογευματινά

Κόστος συμμετοχής

Χαμηλές τιμές

που δεν επηρεάζουν την ποιότητα της εκπαίδευσης

Πιστοποίηση

Βεβαίωση

παρακολούθησης σεμιναρίου

Image Gallery Εργαστηρίων
Photos

Υλικοτεχνικός εξοπλισμός

Συμπεριλαμβάνονται η χρήση υλικοτεχνικού εξοπλισμού (σκεύη και συσκευές), καθώς και μεγάλη ποικιλία αναλώσιμου εργαστηριακού εξοπλισμού (πρώτες ύλες απαραίτητες για την πραγματοποίηση των μαθημάτων).

Έναρξη Σεμιναρίων όλο τον χρόνο

Οι θέσεις είναι περιορισμένες γι’ αυτό τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Για να ενημερωθείτε για τις ημερομηνίες έναρξης των σεμιναρίων επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook!

Ολιγομελή Τμήματα

Τα τμήματά μας είναι ολιγομελή ώστε να επιτυγχάνονται οι καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης.

Πιστοποιημένη Παρακολούθηση

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης EUROTraining.

Σύγχρονες Εγκαταστάσεις

Το EUROTraining διαθέτει πλήρως εξοπλισμένους και οργανωμένους χώρους εκπαίδευσης, διασφαλίζοντας ποιοτικές υπηρεσίες κατάρτισης.

Χαμηλά Δίδακτρα

Χαμηλές τιμές που δεν επηρεάζουν την ποιότητα της εκπαίδευσης.

Γιατί στη euroTRAINING?
H EUROTraining σε συνεργασία με μία ομάδα έμπειρων εκπαιδευτών, σχεδιάζει και υλοποιεί σεμινάρια υψηλού επιπέδου, προσαρμοσμένα στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς εργασίας. Στόχος μας η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων που θα βοηθήσουν τους ενδιαφερόμενους να αναπτύξουν άμεσα και αποτελεσματικά τις δεξιότητές τους, ώστε να αναζητήσουν καλύτερες επαγγελματικές ευκαιρίες.
About
Συνεργαζόμενες επιχειρήσεις
ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θέλεις να μάθεις περισσότερα;

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Η EUROTraining αποτελεί ένα από τα καλύτερα Κέντρα Δια Βίου μάθησης και εκπαίδευσης ενηλίκων με μεγάλες επιτυχίες στην επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του. Αν ενδιαφέρεσαι να εκπαιδευτείς σε μία ειδικότητα ή να επεκτείνεις τις γνώσεις σου ώστε να ασχοληθείς με το συγκεκριμένο επάγγελμα συμπλήρωσε την ακόλουθη φόρμα ενημέρωσης.

Newsfeed

Latest