Pasta είναι κάτι παραπάνω από ένα καθημερινό πιάτο. Είναι επιστήμη, τέχνη και, για τους Ιταλούς, σχεδόν ιεροτελεστία. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι κάνει μια pasta «τέλεια»; Γιατί η σάλτσα δένει με τα ζυμαρικά; Πώς επιτυγχάνεται η τέλεια υφή al dente; Στο σεμινάριο μας, θα μάθετε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε, όχι απλώς για να φτιάξετε ένα πιάτο pasta, αλλά για να δημιουργήσετε ένα απολαυστικό γεύμα.

Το Μυστικό του Άμυλου :Όλα ξεκινούν από το νερό. Το άμυλο που απελευθερώνουν τα ζυμαρικά κατά το βρασμό είναι το «δεσμευτικό υλικό» που «δένει» τη σάλτσα Στο σεμινάριο, θα μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το νερό των ζυμαρικών, το λεγόμενο liquid gold, για να δώσετε σώμα και πλούσια υφή στις σάλτσες σας.

Η Θερμοκρασία της Τελειότητας : Το βράσιμο των ζυμαρικών δεν είναι απλή υπόθεση. Η θερμοκρασία, ο χρόνος και η αναλογία νερού προς ζυμαρικά επηρεάζουν το αποτέλεσμα. Θα ανακαλύψετε πώς να πετύχετε την τέλεια υφή al dente .

Η Μαγεία της Σάλτσας : Γιατί η σάλτσα δεν πρέπει ποτέ να περιμένει τα ζυμαρικά; Επειδή τα ζυμαρικά πρέπει να ολοκληρώσουν το μαγείρεμά τους μέσα στη σάλτσα, απορροφώντας τις γεύσεις και δένοντας αρμονικά με τα υπόλοιπα υλικά. Στο σεμινάριο, θα μάθετε πώς να συγχρονίζετε την προετοιμασία των ζυμαρικών και της σάλτσας για ένα άψογο αποτέλεσμα.

Το σεμινάριο είναι σχεδιασμένο για όσους αγαπούν την κουζίνα και αναζητούν την τελειότητα. Δεν πρόκειται απλώς για συνταγές, αλλά για τη γνώση πίσω από αυτές—μια εμπειρία που θα σας δώσει τα εργαλεία να πειραματιστείτε, να δημιουργήσετε και να κατακτήσετε την τέχνη της pasta.

Ελάτε μαζί μας σε αυτό το ταξίδι γεύσης και επιστήμης και γίνετε ο μάστερ της pasta που πάντα ονειρευόσασταν!

 

Κωνσταντίνος Φώτεινας