Γλυκό σε 15’. Η γρήγορη απόλαυση της εβδομάδας!

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που όσο κι αν αγαπάς τους πειραματισμούς στην κουζίνα, θέλεις να ξοδεύεις το λιγότερο δυνατό χρόνο. Και ποιος δεν προτιμάει ένα μπάνιο στη θάλασσα, μια βόλτα στον ήλιο, ένα ποτό σε μια ωραία ταράτσα από το να λιώνει μέσα στην κουζίνα; Ωστόσο, ένα μικρό γλυκό για τις δύσκολες ώρες της ημέρας είναι πάντα απαραίτητο. Γι’ αυτό η παρακάτω συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σου. Είναι εύκολη, γρήγορη και θα αποδειχθεί σωτήρια τις ώρες της υπογλυκαιμίας!

Γλυκό με γιαούρτι και άρωμα λεμόνι σε βάση μπισκότου

Υλικά
250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
80 γρ. λιωμένο βούτυρο
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
200ml κρέμα γάλακτος
200ml ζαχαρούχο γάλα
τρίμμα από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Τα ανακατεύουμε για να πάει το βούτυρο παντού. Όταν ενωθούν τα υλικά, βάζουμε δύο κουταλιές της σούπας σε ατομικά ποτήρια, δημιουργώντας μια βάση.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα και το τρίμα λεμονιού και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας μια μαρίζ, με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε στο μίγμα τη σαντιγί.
Βάζουμε 3-4 κουταλιές της σούπας σε κάθε ατομικό ποτήρι.
Αφήνουμε το γλυκό να παγώσει για 3 ώρες στο ψυγείο.
Έτοιμο!

Αγαπάς τον κόσμο των γλυκών; Εγγράψου στην ειδικότητα Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλάσης και γίνε επαγγελματίας Pasty Chef δίπλα στους καλύτερους.