Η Ιταλική κουζίνα, ως αναπόσπαστο μέρος της Έθνικ κουζίνας, είναι μια κουζίνα πλούσια σε ελαιόλαδο, φρέσκα λαχανικά, υπέροχα τυριά και αλλαντικά. Οι ζύμες και τα ζυμαρικά της την κάνουν διάσημη σε όλο τον κόσμο ενώ το gelato και ο καφές έχουν την υπογραφή της τρίχρωμης σημαίας.
Η χαρακτηριστική classy απλότητα των γεύσεων της βασίζεται σε μια μαγειρική κουλτούρα αιώνων, που αντικατοπτρίζει την ιστορία και την αισθητική της χώρας, κρύβοντας όρους μιας υψηλής μαγειρικής τέχνη με πολλά μυστικά.
Πριν περάσεις την πόρτα μιας παραδοσιακής trattoria ή μπεις στην κουζίνα με αέρα Monica Belluci, σημείωσε κάποια μυστικά tips που θα ανυψώσουν τα πιάτα σου σε άλλο επίπεδο!
Αν ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερα τηλεφώνησε στο 210-3306086!
1. Διάλεξε το κατάλληλο είδος pasta για κάθε σάλτσα
Κάθε είδος pasta, ανάλογα με το σχήμα, το μέγεθος και το πάχος ταιριάζει με συγκεκριμένες σάλτσες προκειμένου να αναδείξει στο έπακρον το καλύτερο δυνατό γευστικό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, επίλεξε Spaghetti για την καρμπονάρα, Papardelle για κεφτεδάκια σε κόκκινη σάλτσα και Fusilli για την pesto.
2.Η επιλογή του κρασιού είναι σημαντική
Για ένα τελικό αποτέλεσμα που θα σε ανταμείψει, ξέφυγε από τη λανθασμένη φιλοσοφία που θέλει να χρησιμοποιείς χαμηλής ποιότητας ή πολυκαιρισμένο κρασί. Την επόμενη φορά που θα εκτελέσεις μια συνταγή που απαιτεί σβήσιμο με κρασί, επίλεξε εκείνο που θα ήθελες να πιεις ενώ ανακατεύεις την κατσαρόλα σου!
3.Στο ελαιόλαδο κρύβεται η επιτυχία
Οι Ιταλοί αγαπούν το καλό ελαιόλαδο. Φρόντισε να επιλέγεις υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο για να χαρίζεις στα πιάτα σου τη γεύση και τη διατροφική αξία που τους αξίζει.
4.Το αλάτι στο βράσιμο κάνει τη διαφορά
Όταν βράζεις τα ζυμαρικά σου, στο νερό πρέπει να υπάρχει τόσο αλάτι, ώστε να προσιδιάζει στην αλμύρα του θαλασσινού. Συγκεκριμένα, για κάθε λίτρο νερού πρέπει να προσθέτεις 7 γραμμάρια αλάτι. Ακόμη κι αν σου φαίνεται risky,το αλάτι θα δώσει την τέλεια γεύση στα ζυμαρικά σου.
5.Μην πετάς το νερό των ζυμαρικών
Όταν στραγγίζεις τα ζυμαρικά σου, κράτα μισή κούπα από το νερό και πρόσθεσέ στη σάλτσα σου. Θα εκπλαγείς από το πόσο υπέροχα θα τη δέσει αυτή η μικρή προσθήκη γεμάτη άμυλο!
6.Σκόρδο, ο μυρωδάτος βασιλιάς
Το σκόρδο υπάρχει σχεδόν σε κάθε ιταλική συνταγή. Πρόσθεσέ το στο ελαιόλαδο ή το βούτυρο και γεύσου τη διαφορά σε κάθε κουτιαλιά.
7.Το κόλπο της κουτάλας
Η ποσότητα Spaghetti που χωράει από την τρύπα της κουτάλας είναι η ιδανική για μία ατομική μερίδα. Try it!
8.Προτίμησε φρεσκοκομμένα αλλαντικά
Κανένα Ιταλός που σέβεται τον εαυτό του, δεν παίρνει συσκευασμένα αλλαντικά. Βρες το delicatessen που έχει τις γεύσεις που αγαπάς και πάρε τα αλλαντικά σου φρεσκοκομμένα και λαχταριστά.
Μάθε όλα τα μυστικά της Ιταλικής Κουζίνας, αλλά και άλλων υπέροχων γαστρονομικών πολιτισμών στο σεμινάριο Ethnic Κουζίνας.