Λαχταριστά, μαλακά cookies βανίλιας. Ένα μπισκότο που είναι σκέτη απόλαυση, είτε μα τσαϊ, είτε με καφέ είτε με γάλα! Η συγκεκριμένη συγνταγή είναι μόνο μία από τις ενότητες του σεμιναρίου γλυκές ζύμες που περιλαμβάνεις τις παρακάτω ενότητες:
- 2 ειδών cookies (βανίλιας με κομματάκια σοκολάτας και με χαρουπάλευρο), Μπισκότα Anzac (με μέλι, βρόμη και καρύδα) και Petit four (σαμπλεδάκια).
- Κέικ μπανάνας, Κέικ bitter με καραμελωμένα φουντούκια, Κέικ μόκα με μασκαρπόνε και καραμέλα.
- Cheese cake φούρνου με άγριο βύσσινο, Κέικ καρότου με φυστικοβούτυρο, Muffins λεμονιού με κραμπλ σοκολάτας.
- Προφιτερόλ, Κανόλι και Κανελς Νεκορ με γλάσσο κανέλας.
- Μπάο μπαν, Scones και biscotti σοκολάτας με amaretto και φιστίκια
Συνταγή για Soft Cookies
Υλικά:
- 90 γρ άσπρη ζάχαρη
- 100 γρ μαύρη ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 κρόκο αυγού
- 200 γρ κουβερτούρα σε κομμάτια
- 200 γρ βούτυρο λιωμένο
- ½ κ.γ. σόδα μαγειρική
- 1 πρέζα αλάτι
- 270 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 βανίλιες
Εκτέλεση:
Παίρνουμε ένα μπολ στο οποίο τοποθετούμε τα δύο είδη ζάχαρης, το αυγό, τον κρόκο, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε ένα παχύρρευστο μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά μας αφού πρώτα κοσκινίσουμε το αλεύρι.
Ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα σιλικόνης (η λεγόμενη μαρίζ). Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να δέσει για μία ώρα. Σε ένα ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα και πλάθουμε σε μπαλίτσες τα μπισκότα μας. Τα αραδιάζουμε αραιά γιατί στο ψήσιμο θα μας απλώσουν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 190 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε για 14 με 15 λεπτά και θα δούμε τις άκρες να χρυσαφίζουν. Τα αφαιρούμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μία σχάρα. Τα μπισκότα μας θα φαίνονται σα να χρειάζονται και άλλο ψήσιμο αλλά μην ανησυχείτε, θα σφίγγουν όσο περνάει η ώρα. Αν τώρα τα επιθυμείτε τραγανά απλά αφήστε τα άλλα 5 λεπτά για ψήσιμο.