Σεμινάριο Βασικές Αρχές Εκπαίδευσης Ενηλίκων

Το Σεμινάριο Βασικές Αρχές Εκπαίδευσης Ενηλίκων προσφέρει μια εξειδικευμένη εκπαιδευτική εμπειρία που αναδεικνύει τον κρίσιμο ρόλο του Εκπαιδευτή Ενηλίκων. Αντιμετωπίζοντας τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό περιβάλλον και το θεσμικό πλαίσιο, αυτό το σεμινάριο ανταποκρίνεται στην ανάγκη για επιπλέον γνώσεις που απαιτούνται στην εκπαίδευση ενηλίκων.

Ο ρόλος του Εκπαιδευτή Ενηλίκων είναι πολύπλευρος και σημαντικός στη διαδικασία Δια Βίου μάθησης. Εργάζεται με άτομα που είναι πέρα από την σχολική ηλικία και τους βοηθά να αποκτήσουν νέες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες και παράλληλα δημιουργεί ένα υποστηρικτικό περιβάλλον, όπου οι ενήλικες εκπαιδευόμενοι μπορούν να εξερευνούν νέες ιδέες, να κάνουν ερωτήσεις και να μοιράζονται τις εμπειρίες τους. Επιπλέον, ο Εκπαιδευτής Ενηλίκων αναγνωρίζει ότι οι ενήλικες έχουν διαφορετικά υπόβαθρα, εμπειρίες και στόχους και εξατομικεύει τις οδηγίες του για να μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες του καθενός. Τέλος, ο Εκπαιδευτής Ενηλίκων χρησιμοποιεί νέες τεχνικές βιωματικής μάθησης και εκμεταλλεύεται τον ρόλο των νέων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θέλεις να μάθεις περισσότερα;

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Η EUROTraining αποτελεί ένα από τα καλύτερα Κέντρα Δια Βίου μάθησης και εκπαίδευσης ενηλίκων με μεγάλες επιτυχίες στην επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του. Αν ενδιαφέρεσαι να εκπαιδευτείς σε μία ειδικότητα ή να επεκτείνεις τις γνώσεις σου ώστε να ασχοληθείς με το συγκεκριμένο επάγγελμα συμπλήρωσε την ακόλουθη φόρμα ενημέρωσης.

Κάντε Early Subscribe και επωφεληθείτε με 10% έκπτωση!

Χαμηλές τιμές & αδιαπραγμάτευτη ποιότητα εκπαίδευσης, με επιπλέον όφελος

Τι θα μάθω στο Σεμινάριο Βασικές Αρχές Εκπαίδευσης Ενηλίκων της EUROTraining;

Οι στόχοι του σεμιναρίου Βασικές Αρχές Εκπαίδευσης Ενηλίκων επικεντρώνονται στην ανάπτυξη βαθιάς κατανόησης των εκπαιδευτικών πολιτικών και των θεωριών μάθησης από τον Εκπαιδευτή Ενηλίκων. Θα εξοικειωθείς με το εθνικό και ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο για τη Δια Βίου μάθηση, με στόχο τη συμμόρφωση με τις ρυθμίσεις και την παγκόσμια εκπαιδευτική εξέλιξη.
Το Σεμινάριο Βασικές Αρχές Εκπαίδευσης Ενηλίκων δίνει έμφαση στη δημιουργία και οργάνωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, με τη στοχοθέτηση των μαθησιακών αποτελεσμάτων από την αρχή. Θα αποκτήσεις γνώσεις σχετικά με τον ρόλο του Εκπαιδευτή Ενηλίκων και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. Επιπλέον, θα ενημερωθείς για τις νέες εκπαιδευτικές μεθόδους και τεχνικές βιωματικής μάθησης που εφαρμόζονται στην εκπαίδευση ενηλίκων.
Το Σεμινάριο Βασικές Αρχές Εκπαίδευσης Ενηλίκων απευθύνεται σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την κατάρτιση ως Εκπαιδευτής Ενηλίκων, σε αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ που επιθυμούν να ακολουθήσουν το επάγγελμα αυτό, Ψυχολόγους που επιθυμούν να εργαστούν ως σύμβουλοι ψυχικής υγείας σε σχολεία δεύτερης ευκαιρίας (ΣΔΕ), εργαζόμενους στους τομείς της ψυχικής υγείας που ενδιαφέρονται να εργαστούν ως σύμβουλοι τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, εκπαιδευτές φορέων που ανήκουν στην εκπαίδευση ενηλίκων, όπως Ι.Ε.Κ., Κέντρα Δια Βίου μάθησης κ.ά., σε όσους προετοιμάζονται για τις εξετάσεις πιστοποίησης επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π, σε Συμβούλους Επαγγελματικού Προσανατολισμού που ενδιαφέρονται να εργαστούν σε αντίστοιχα πεδία στα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, στις σχολές γονέων ως σύμβουλοι σταδιοδρομίας, αλλά και ως υπεύθυνοι εκπαίδευσης/εισηγητές.

Πρόγραμμα

Οι έμπειροι εισηγητές του σεμιναρίου προσφέρουν γνώσεις που καλύπτουν τόσο το θεωρητικό όσο και το πρακτικό μέρος της ειδικότητας. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου οι σπουδαστές θα παρακολουθήσουν τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

 • Εισαγωγή–Ιστορικό πλαίσιο εξέλιξης Εκπαίδευσης Ενηλίκων
 • Τα χαρακτηριστικά και οι προσδοκίες των Ενηλίκων Εκπαιδευομένων
 • Διερεύνηση εκπαιδευτικών αναγκών και στόχων
 • Η Σημασία της Πρώτης Συνάντησης
 • Τεχνικές γνωριμίας
 • Σύναψη Μαθησιακού Συμβολαίου
 • Βασικές Θεωρίες Μάθησης
 • Δυναμική της Ομάδας
 • Ο ρόλος του Εκπαιδευτή Ενηλίκων
 • Προοπτικές Εκπαίδευσης Ενηλίκων
 • Νομοθετικό Πλαίσιο
 • Ευρωπαϊκές Πολιτικές για την εκπαίδευση ενηλίκων
 • Νέες τεχνικές βιωματικής μάθησης
 • Ο ρόλος των νέων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία
 • Σχεδιασμός και υλοποίηση διδακτικής παρέμβασης στην εκπαίδευση ενηλίκων
 • Σχεδιασμός μικροδιδασκαλίας

Τι θα λάβω στο τέλος των σεμιναρίων;

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης EUROTraining.

info
Διάρκεια

600 ώρες

Τμήματα

Ολιγομελή

Πρωινά - Απογευματινά

Κόστος συμμετοχής

Χαμηλές τιμές

που δεν επηρεάζουν την ποιότητα της εκπαίδευσης

Πιστοποίηση

Βεβαίωση

παρακολούθησης σεμιναρίου

Image Gallery Εργαστηρίων
Photos

Υλικοτεχνικός εξοπλισμός

Συμπεριλαμβάνεται η χρήση υλικοτεχνικού εξοπλισμού (σκεύη και συσκευές), καθώς και μεγάλη ποικιλία αναλώσιμου εργαστηριακού εξοπλισμού (πρώτες ύλες απαραίτητες για την πραγματοποίηση των μαθημάτων).

Έναρξη Σεμιναρίων όλο τον χρόνο

Οι θέσεις είναι περιορισμένες γι’ αυτό τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Για να ενημερωθείτε για τις ημερομηνίες έναρξης των σεμιναρίων επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook!

Ολιγομελή Τμήματα

Τα τμήματά μας είναι ολιγομελή ώστε να επιτυγχάνονται οι καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης.

Πιστοποιημένη Παρακολούθηση

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης EUROTraining.

Σύγχρονες Εγκαταστάσεις

Το EUROTraining διαθέτει πλήρως εξοπλισμένους και οργανωμένους χώρους εκπαίδευσης, διασφαλίζοντας ποιοτικές υπηρεσίες κατάρτισης.

Χαμηλά Δίδακτρα

Χαμηλές τιμές που δεν επηρεάζουν την ποιότητα της εκπαίδευσης.

Γιατί στη euroTRAINING?
H EUROTraining σε συνεργασία με μία ομάδα έμπειρων εκπαιδευτών, σχεδιάζει και υλοποιεί σεμινάρια υψηλού επιπέδου, προσαρμοσμένα στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς εργασίας. Στόχος μας η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων που θα βοηθήσουν τους ενδιαφερόμενους να αναπτύξουν άμεσα και αποτελεσματικά τις δεξιότητές τους, ώστε να αναζητήσουν καλύτερες επαγγελματικές ευκαιρίες.
About
Συνεργαζόμενες επιχειρήσεις

Newsfeed

Latest