1. Μην προσπερνάτε το ζύγισμα, στη ζαχαροπλαστική οι σωστές αναλογίες είναι αυτό που εγγυάται ότι θα έχετε ένα επιτυχημένο γλυκό. Οπότε ζυγίζετε ή μετράτε όλα τα υλικά της συνταγής πριν ξεκινήσετε την ανάμειξη και κοσκινίζετε το αλεύρι, για να αφρατέψει.
  2. Χρησιμοποιήστε ένα υπέροχο βούτυρο και ολόφρεσκα αυγά, γιατί αυτά θα δώσουν άρωμα και μοναδική γεύση στα κουλουράκια σας
  3. Όλα τα υλικά πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  4. Αν η ζύμη χρειάζεται αναμονή, την αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30′
  5. Όταν πλάθουμε τα κουλούρια μας φροντίζουμε πάντα να παίρνουμε ίσες, μικρές ποσότητες ζύμης έτσι ώστε βγουν στο ίδιο περίπου μέγεθος και επίσης να ψηθούν ομοιόμορφα.
  6. Για να πετύχουμε τραγανά κουλουράκια, θα πρέπει να χτυπήσουμε αρκετή ώρα και σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη. Έτσι θα γίνουν αφράτα και τραγανά.
  7. Προτιμούμε φρέσκο αλεύρι αντί για πολυκαιρισμένο γιατί η ζύμη φουσκώνει περισσότερο και πλάθεται καλύτερα.
  8. Αφήστε τα Πασχαλινά κουλουράκια σας, αφού τα αλείψετε με το διάλυμα αυγού, να στεγνώσουν τελείως στην επιφάνεια και μετά ψήστε τα.
  9. Χρησιμοποιούμε τη λαμαρίνα (γενικά σκεύος με όσο γίνεται πιο χαμηλά τοιχώματα) για να κυκλοφορεί ομοιόμορφα η θερμότητα και να ψήνονται στον ίδιο χρόνο η επιφάνεια και τα πλαϊνά.
  10. Αν ο φούρνος σας είναι δυνατός, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και παρατείνετε το ψήσιμο ώστε να προλάβουν να ψηθούν μέχρι μέσα σωστά και να μη σας ξεγελάσει το σκούρο χρώμα λόγω της επάλειψης με το αυγό.

Μάθετε τις ζαχαροπλαστικές τεχνικές και δημιουργήστε τα πιο όμορφα Πασχαλινά Μπισκότα ,στο Σεμινάριο 3D Πασχαλινά Μπισκότα και εντυπωσιάστε! Περισσότερες πληροφορίες εδώ..